Valve публикува SteamVR Developer Build за Linux

0
32
Valve публикува SteamVR Developer Build за Linux


От Valve удържаха на обещанието си относно SteamVR Linux поддръжката и анонсираха бета версия на виртуалната реалност за Linux.

Страницата на Valve за SteamVR за Linux беше актуализирана, за да отбележи идването на новия билд за виртуална реалност, който стана публичен.

SteamVR за Linux изисква Vulkan, като при Nvidia това означава 375.27.10 developer версията на драйвъра, а при AMD има ограничение до „pre-release“ версии на RADV, което би могло да означава Mesa Git или код, който още не е дошъл при Mesa Git. Към момента видео картите на Intel не се поддържат.

„Това е издание в етап на разработка. Неговата цел е да даде възможност на разработчиците да започнат да създават своето SteamVR съдържание за Linux платформите. Предоставена е ограничена поддръжка за хардуера и се изискват драйвъри в етап на разработка.

Засега поддръжката за Linux се предлага само в бета изданието, така че бъдете сигурни, че използвате SteamVR[beta] преди да съобщавате за проблеми“, се казва на страницата.

Много се говореше по темата за поддръжката на виртуална реалност в Linux през последната година и е хубаво да видим, че Valve най-накрая, след огромно количество работа, направиха първата бета публична и тя вече е налична, за да могат разработчиците да създават съдържание с виртуална реалност и за Linux.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  В Windows 10 Redstone 3 идва опция за почистване на файлове