Valve пуснаха голям стабилен ъпдейт за SteamOS

0
44

Valve пуснаха голям ъпдейт за операционната система SteamOS, базирана на Linux дистрибуцията Debian, който идва с Linux Kernel 4.14, актуализирани видео драйвъри за Nvidia, Intel и AMD и множество промени и актуализирани пакети.

Само седмица след обявяването на бета версията, вече официално е налична за всички потребители и SteamOS 2.148, която в момента е последното стабилно издание.

В новата версия затвореният видео драйвър на Nvidia е актуализиран до 387.22. За AMD и Intel отвореният видео драйвър Mesa е актуализиран до версия 17.2.4. Безжичният драйвър за Broadcom е направен съвместим с Linux Kernel 4.14, както е актуализиран и LightDM, който да може да обработва /etc/environment при разрешено автоматично вписване на потребителя.

Както вече съобщихме при излизането на бета версията, това издание идва с libglvnd поддръжка, glx-alternatives библиотеките и актуализирани пакети, които да подпомогнат по-лесния ъпгрейд, както е имплементирана и поддръжка за Mesa 3D Graphics Library с LLVM 5.0.

Повече подробности можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт започва да тества нов интерфейс за Windows Defender при Windows 10