Valve пуснаха услугата Steam Remote Play Together

1
29
Valve пуснаха услугата Steam Remote Play Together

От Valve пуснаха новата услуга Steam Remote Play Together, позволяваща лесен мултиплейър през интернет.

Valve обявиха официално своята нова услуга Steam Remote Play Together, която беше посрещната много радушно от техните потребители. Steam Remote Play Together позволява моментално споделяне на вашите локални мултиплейър игри с ваши приятели по интернет.

Една от най-добрите особености на новата услуга е фактът, че тя е кросплатформена и потребителите на различни операционни системи ще могат да играят в общи игри. Така, независимо дали сте на Linux, macOS или Windows, ще можете да участвате в общ мултиплейър с другите участници по мрежата.

Valve пуснаха услугата Steam Remote Play TogetherТова означава, че например Linux играч ще може да се присъедини към игра, която е създадена под Windows и няма нейтив Linux поддръжка и обратното, а също така можете да я играете дори и от мобилно устройство, въпреки че играта може да не поддържа iOS или Android.

Добрите новини обаче не свършват дотук. За да използвате Steam Remote Play Together не е необходимо да притежавате играта, която искате да играете. Само хостът е задължен да притежава играното заглавие, а останалите участници могат да се присъединят и да играят без да закупуват играта.

Използването на новата услуга е много лесно – само трябва да изберете игра, която искате да играете, да отворите вашия списък с приятели, да ги поканите, цъкайки с десен бутон и да започнете да играете.

По време на игра ще могат да се контролират звуковите и гласовите настройки, а също така се дава възможност и за управление на достъпа на останалите участници до вашите мишка и клавиатура. Всички тези опции са разположени на едно място за по-голямо удобство.

Прочетете още:  Половината от потребителите на Windows 10 са имали проблеми с него през последните три години, сочи изследване

Valve пуснаха услугата Steam Remote Play TogetherОт Valve съобщават още, че нищо друго освен играта няма да бъде споделяно. Няма да бъдат споделяни ваши пароли или други лични данни. Единствено споделени могат да бъдат вашите мишка и клавиатура, ако изрично сте избрали това.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
1 Comment
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
1 година

Много ми харесва посоката, в която са поели – убиването на Бозиндоус като единствена гейминг платформа. 😀

А тази дума „приседният“ вероятно трябва да е „присъединят“. 😉