Въпреки множеството проблеми с Windows 10 April 2018 Update от Майкрософт не се свенят да го хвалят. Бил идеален за бизнеса

0
28
Майкрософт пращат малуер съобщения към Windows потребителите погрешка

Въпреки хилядите проблеми с Windows 10 April 2018 Update, от Майкрософт не се притесняват да се направят, че нищо не се е случило и всъщност да започнат да хвалят най-новото си творение, което винаги е присъствало в стила им. В блог пост те съобщават, че всъщност новият голям ъпдейт пасва идеално на бизнеса, изтъквайки и други преимущества.

Четейки анонса някой би си помислил, че купищата проблеми вече са отстранени, останали са в миналото и Windows 10 работи безпроблемно, без да създава никакви неприятности на потребителите. Всички обаче знаем, че това не е така и през изминалите седмици често се спирахме на неизброимите проблеми, които тровят живота на всеки един потребител, осмелил се да инсталира експерименталната операционна система на Майкрософт.

От Редмънд обаче имат наглостта открито да заявят, че „April 2018 Update задминава предишните версии на Windows 10 по надежност и бързодействие„, а също така твърдят, че с по 20% са намалели проблемите със стабилността на системата и проблемите с драйвърите. В същото време Edge стартира с между 40-50% по-бързо, но едва ли на някого му пука, защото никой не го използва.

И за да е пълна картинката и учудващо за почти всички, от Майкрософт твърдят, че всъщност поддръжката им отбелязва много по-малка нужда от намеса, с което отново се опитват да ни обяснят, че проблемите са намалели и едва ли не служителите по техническата поддръжка ще останат без работа. Това наистина може да се случи, ако престанат да изкарват нови версии и оправят всички проблеми до момента, защото те са наистина много.

Прочетете още:  Galaxy S8 излиза в предварителна продажба на 10-ти април

За да припомним някои от тях:

Windows 10 April 2018 Update дава грешки 0xc1900101 и 0xc1900209 при някои машини и не може да се инсталира
Майкрософт блокират Windows 10 April 2018 Update при някои SSD на Intel заради сривове
Кумулативният ъпдейт KB4103721 за Windows 10 April 2018 Update предизвиква сериозни проблеми. KB4103727 пък не може да бъде инсталиран
Windows 10 April 2018 Update създава проблеми и със SSD дискове на Toshiba
Windows 10 April 2018 Update чупи системите с грешката „Desktop Unavailable“
Нов бъг в Windows 10 April 2018 Update премахва цветовете, но всъщност се харесва на потребителите
Бъг в Windows 10 April 2018 Update скрива някои икони от таск бара, а други стават размазани
Windows 10 има проблем с вградения инструмент за търсене

Списъкът е много дълъг и всекидневно изскачат нови проблеми. Това обаче очевидно не притеснява по никакъв начин Майкрософт, които се осмеляват да хвалят най-неуспешния си към момента голям ъпдейт за Windows 10. Повече от ясно е, че и Insider програмата не върши работата, за която е създадена и хилядите опитни зайчета, които биват използвани безплатно, също не оправдават надеждите, които им се възлагаха. На потребителите остава да се чудят как може стабилно издание на операционна система да има толкова много проблеми. Едно е ясно обаче – в света на Майкрософт всичко е възможно.

0/5 (0 Reviews)