Вашият Android телефон ви следи дори и когато функциите за определяне на местоположението са изключени

0
111

Някои потребители, които не искат да бъдат следени и да не се знае за тяхното местоположение, обикновено спират функциите, които са отговорни за определяне на локацията им, махат SIM картата, мобилните данни, но сега се оказва, че въпреки тези мерки от Google продължават да ги следят.

Според проучване, осъществено от Quartz, стават ясни някои тревожни факти – от Google събират данни за вас и ви следят постоянно и безспирно, а цялата информация се качва на техните сървъри, когато устройството отново се свърже към интернет. От Quartz са установили, че тази информация се изпраща дори и при премахната SIM карта.

При изключени всички услуги за следене и установяване на местоположението, устройството продължава да ви следи посредством GSM клетките и изпращаната от тях информация. Тази информация се праща на сървърите на Google от тази (2017) година и те самите признават това.

Компанията използва ID кодовете на GSM клетките, като това се прави с цел подобряване на управлението на съобщенията и нотификациите, а потребителите нямат никакъв контрол върху този процес.

От Google обясняват пред Quartz, че тази информация не бива сливана с тяхната синхронизираща мрежова система, така че тя бива моментално изхвърлена, ако няма нужда от нея.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Нова изтекла снимка показва версия на Office за Windows Store