Във всеки един по-скъп модел смартфон съвсем скоро може да има по един AI чип

0
40
Чип може да спре епилептичните припадъци


Не е тайна, че потребителите вече рядко могат да се развълнуват от някаква новост при мобилните устройства. Очевидно е време за нова крачка и това е изкуственият интелект.

Началото може да бъде поставено с вграждането на чип с изкуствен интелект в самите смартфони, като това може да се окаже една от причините хората да си купуват скъпите модели от конкретна марка.

Като първа стъпка това вече беше направено от Apple, с техния A11 чип, а също така и от Huawei, които също сложиха AI в техния Kirin 970 чип. Изглежда, че трендът вече е поставен и последната информация от [url=http://www.koreaherald.com/view.php?ud=20170925000790“ target=“_blank“ rel=“noopener noreferrer]Korea Herald[/url] доказва това.

Според съобщението, от Samsung, още от следващата година ще започнат да произвеждат AI и това изглежда е важно, за да не загуби южнокорейският гигант надпреварата при изкуствения интелект.

В информацията се посочва още, че от Samsung ще се опитат да комерсиализират AI чиповете през следващите години, а един от партньорите на Samsung обяснява, че в момента разработват технология, която ще даде възможност за производството на чип, който ще може да обработва огромно количество информация от AI приложенията, като това ще елиминира нуждата от връзка с облака.

Обработката на сложната информация в самото устройство, без тя да бъде изпращана в облака, е много трудно и изисква нови и по-сложни чипове от сегашните.

Професорът от Корейския институт на напредналите технологи Yoo Hoi-jun казва пред Korea Herald, че надпреварата при изкуствения интелект към момента е толкова усилена, че най-късно до втората половина на 2018-та година ще видим смартфони, които са екипирани с AI чипове, а през следващите няколко години те ще се подобрят с поне 50%.

Прочетете още:  GNOME се сдобива с алтернатива на Microsoft Paint
0/5 (0 Reviews)