Възстановяване на изтрити файлове с EASEUS Data Recovery Wizard Free

0
996
EaseUS подобряват още повече Data Recovery Wizard Professional


Може би повечето ни потребители са запознати с този софтуер, който може да спаси изтрити поради някаква причина файлове. Мощен, лесен за употреба и на всичкото отгоре безплатен!

Загубата на файлове може да бъде предизвикана от различни ситуации като инцидентно изтриване по невнимание, форматиране, повреда в операционната система, заразяване с вирус, повреда на хард диска, повреда във файловата система или дяла и др.

Каквато и да е причината, със сигурност е много неприятно за потребителя, особено в случаите, когато губи важна и ценна информация, която може да е събирал с години.

За щастие, за потребителите на Windows е на разположение EASEUS Data Recovery Wizard Free на компанията EASEUS. Това е мощен софтуерен продукт, с който можете да възстановите вашите загубени файлове от SSD диск, HDD хард дискове, RAW дялове, изтрити дялове, дялове, които са форматирани пр., по един много бърз и удивително лесен начин.

Една много добра новина е, че този чудесен продукт позволява и възстановяване на изгубени файлове от външни устройства като USB флашки, музикални плейъри, карти памет, дигитални фотоапарати, мобилни телефони, външни хард дискове и други.

Инсталацията на EASEUS Data Recovery Wizard Free е много лесна и е по силите на всеки един потребител, като се свежда само до няколко клика с мишката. Интерфейсът е приятен и много добре организиран. Процесът по възстановяването на файлове е решен само в две стъпки, които потребителят просто трябва да следва.

Тук е важно да се спомене, че не трябва да инсталирате програмата на дяла, от който искате да възстановявате изгубените файлове, за да не бъдат презаписани от инсталационните файлове на програмата. Това важи и за всякакви други програми и запис на файлове.

Възстановяване на изтрити файлове с EASEUS Data Recovery Wizard Free 9

Когато стартира програмата, потребителят трябва да избере типа на файловете, които ще възстановява, като може да избира между, аудио, видео, снимки, имейли, документи и други. След като се приключи с избора на файловите типове, потребителят може да премине към следващата стъпка, където трябва да избере дяла, на който са се намирали изгубените файлове.

Възстановяване на изтрити файлове с EASEUS Data Recovery Wizard Free 10

Изборът на дял за възстановяване става само чрез просто маркиране на една от предоставените възможности. На този етап се предлагат и различни най-често използвани директории, от които потребителят също може да избира.

Прочетете още:  Майкрософт пуснаха Windows 10 с ARM поддръжка (видео)

След като се приключи с избора на дял, остава само да се натисне бутонът „Scan“ и сканирането започва. Самият процес по сканирането е изненадващо бърз и рядко отнема повече от 30-40 секунди, но това, разбира се, зависи и от големината на дяла, както и броят на файловете, които се съдържат в него.

Възстановяване на изтрити файлове с EASEUS Data Recovery Wizard Free 11

Когато EASEUS Data Recovery Wizard Free приключи със сканирането, програмата предоставя най-различна полезна информация. Потребителят може да види общо какъв брой файлове са намерени, какъв е техният общ размер, както и филтрирано предоставени категории на възстановените файлове, за по-лесно намиране на изгубената информация.

Във вид на дърво в лявата част на основния прозорец са поместени откритите и възстановени файлове, а в дясно се дава информация за тях като тип, път до тях, дата, размер и име. На разположение е и търсачка, с която лесно могат да бъдат намерени файлове по различни критерии.

След като е намерил какво иска да възстанови, потребителят само трябва да маркира желаните за възстановяване файлове и след това просто да посочи директория, където иска да бъдат възстановени. Тук също важи правилото, което споменахме по-горе, а именно че не трябва да се избира същия дял, на който са били файловете, защото могат да бъдат презаписани.

Ако не намерите вашия файл в списъка с възможните за възстановяване файлове, то EASEUS Data Recovery Wizard Free предлага висока технология под формата на режим за дълбоко сканиране „Deep Scan“, където вашият файл ще бъде намерен почти на 100%.

Дълбокото сканиране отнема много повече време и компютърен ресурс от обикновеното сканиране, но предвид резултатите си заслужава, защото хард дискът бива прегледан изключително щателно.

Свободната версия на EASEUS Data Recovery Wizard дава възможност за възстановяване на информация до 500MB, но не се притеснявайте. В момента EASEUS предлагат много добра Коледна промоция, където се предлагат различни ваучери на стойност от 10 и 20 долара, както и доживотни лицензи за различни техни продукти, така че можете на добра цена да си осигурите възстановяване с неограничен обем на данните.

Възстановяване на изтрити файлове с EASEUS Data Recovery Wizard Free 12

0/5 (0 Reviews)