VBOXSF драйвърът беше премахнат от Linux Kernel 5.4

0
66
Linux Kernel

Линус Торвалдс премахна VBOXSF драйвъра от Linux ядрото в разработка.

Малко след като беше обявено, че VBOXSF (VirtualBox Shared Folder Driver) драйвъра за споделени папки при използването на Oracle VM VirtualBox директно в ядрото, без да има нужда да се инсталират добавките влиза в RC7 изданието на Linux ядрото в разработка от серията 5.4, Линус Торвалдс реши да го махне напълно.

В резултат на това драйвърът няма да бъде част от финалното издание на Linux Kernel 5.4 както се очакваше. Като причина Торвалдс посочва, че промяната идва твърде късно, чак в RC7 и не са изпълнени стъпките за осигуряване на качество.

Драйвърът влезе в RC7 и това беше грешка и очевидно въобще не трябваше да стига до там, на всичкото отгоре представен като нова файлова система. Ние не искаме да въвеждаме нови файлови системи на толкова късен етап в RC, просто изтрийте всичко свързано с него и го представете наново както трябва, от хората, които отговарят за файловите системи, вместо да го представяте толкова късно като задна вратичка,“ казва Торвалдс.

Както се предполага към момента Linux ядрото от версия 5.4 ще има и осмо RC издание, което означава, че merge прозорецът за 5.5 ще бъде отворен след две седмици. Най-вероятно тогава VBOXSF драйвърът ще бъде предложен и имплементиран наново.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Linux Kernel 5.7 идва с поддръжка за OLED подсветка, Tiger Lake и още