Вече е наличен KDE Neon preview, базиран на Ubuntu 18.04

0
1018
Вече е наличен KDE Neon preview

Първите preview образи на KDE Neon, които са базирани на Ubuntu 18.04 Bionic beaver вече са налични за тестване. Потребителите на тази Linux дистрибуция вече могат да изпробват операционната система, която предлага всички иновации при графичната среда Plasma 5, в комбинация със стабилната основа на Ubuntu 18.04 LTS.

Преимуществото, което предлагат от екипа на KDE Neon при използването на тази дистрибуция е наличието на най-последните новости на графичната среда KDE Plasma 5, които не се предлагат при Ubuntu и няма да са налични в обозримо бъдеще, поради спецификата на стабилните Linux дистрибуции.

До момента KDE Neon използваше базата на Ubuntu 16.04, но с новите образи потребителите вече ще получават и ново Linux ядро, нови версии на Mesa графичния драйвърен пакет, използване на evdev X11 вместо libinput, заедно с множество други нови компоненти.

Разработчиците предупреждават потребителите, че това са все още preview билдове, чиято главна цел е да бъдат тествани и е твърде възможно да се натъкнат на различни непредвидени проблеми. Те призовават потребителите при намерени проблеми да ги уведомят чрез попълване на формата за бъгове или да споделят във форумите на KDE.

Preview образите могат да бъдат изтеглени от тук.

Повече информация относно новите preview билдове на KDE Neon, базирани на Ubuntu 18.04, можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе Devuan 1.0 RC2 - версията на Debian без systemd
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments