Вече има пробив в Windows 10 Cloud

0
29
Windows 10 Cloud Restore


Още преди Windows 10 Cloud да е анонсиран официално, вече има излязъл хак, който позволява инсталирането на Win32 приложения.

Малко повече от седмица, след като се появиха първите данни за новото издание на Windows, което смятат да пуснат от Майкрософт, с работно име Windows 10 Cloud, вече има хак, който позволява инсталирането на Win32 приложения.

Според последни данни Windows 10 Cloud много наподобява концепцията на Windows RT и неговият замисъл е да могат да се инсталират и стартират само универсални приложения от Windows Store (UWP). Това се прави най-вероятно с цел за по-голяма сигурност на системата, както и по-лесната ѝ поддръжка.

В пост в [url=https://woafre.tk/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]woafre.tk[/url] от днес се разбира, че всъщност в Windows 10 Cloud се използва UMCI за блокиране на неподписани приложения, като не им се позволява да бъдат стартирани, а също така операционната система блокира достъпа до различни основни компоненти като cscript, reg, cmd, regedit, powershell, все инструменти, които могат да бъдат използвани за прескачане на тази забрана.

Новият хак (jailbreak) използва Windows субсистемата за Linux и се възползва от факта, че вграденият bash може да стартира Win32 приложения. По този начин авторът на хака е успял да стартира интернет браузъра Google Chrome на Windows 10 Cloud, който е именно Win32 приложение и е в списъка с блокирани от Майкрософт програми за това издание на Windows.

Вече има пробив в Windows 10 Cloud 3

Като се има предвид, че Windows 10 Cloud все още не е пуснат официално, от Майкрософт могат да закърпят новата уязвимост, преди операционната система да бъде предоставена на потребителите, след като излезе официално.

Прочетете още:  Warhammer 40,000: Dawn of War III идва за Linux следващия месец (видео)

Разбира се, с времето се е доказал фактът, че дори и да запушат тази уязвимост, няма да мине много време и потребителите ще намерят друг начин да инсталират Win32 приложения на Windows 10 Cloud, премахвайки ограниченията.

Засега не е ясно точно кога от Майкрософт смятат да пуснат официално Windows 10 Cloud и предстои да се направи изявление, но предположенията са, че той ще излезе заедно с Windows 10 Creators Update през април месец.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments