Вече можете да инсталирате KDE Plasma Mobile на вашия Android смартфон

0
99

Много нови Linux проекти с отворен като Librem, postmarketOS и KDE Plasma Mobile набират скорост, получават подкрепа от страна на общността и се приемат все по-радушно. За да могат да покажат на потребителите докъде са стигнали, разработчиците от KDE Plasma Mobile вече дават възможност да инсталирате техния продукт като го изпробвате на вашия Android смартфон.

Предоставени са два метода с използването на postmarketOS и на KDE Neon-базиран rootfs, който е и препоръчителен. Трябва да ви предупредим, че postmarketOS все още са в стадий на разработка и могат да бъдат срещнати проблеми от всякакво естество.

postmarketOS е Linux дистрибуция за мобилни устроства, базирана на Alpine Linux и предлага графичната среда Plasma Mobile като избор. В тяхната wiki страница разработчиците са добавили списък с поддържаните устройства, както и ръководство за инсталация.

Методът на инсталация на с postmarketOS има това предимство, че предоставя новото ядро на KDE Plasma Mobile, включително LG Nexus 5, таблета Google Nexus 7 (2013) и таблета на Sony Xperia Z2.

Инсталирането с KDE Neon-базиран rootfs е препоръчаният за всички потребители начин и включва инсталирането на Halium (HAL за мобилни Linux операционни системи). Halium дава възможност за добавянето на минималистичен Android слой, който позволява интеракцията с Android ядрото, позволявайки да се използва графична среда, която не е на Android.

Екипът от разработчици предоставя кода на Halium, който всеки може да използва, за да компилира бинарни имиджи за Android смартфоните LG Nexus 5 и Nexus 5X.

В този материал можете да намерите цялата необходима информация за инсталиране на KDE Plasma Mobile при Android, както и нужната документация по темата.

Прочетете още:  Проблемите с Windows 10 и KB4515384 актуализацията продължават. Появяват се нови бъгове
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments