Вече можете да използвате Linux в Windows 10, без да активирате Developer режима

0
15
Майкрософт пуска Linux поддръжка за ARM при Windows 10


Изглежда от Майкрософт са преценили, че Windows Subsystem for Linux (WSL) вече е достатъчно стабилен, защото вече можете да го използвате, без да активирате Developer режима.

Преди няколко дни излезе билд 16215 за Windows 10, който е за Insider програмата и носи със себе си подобрения при Game Mode режима, различни поправки и подобрения при Cortana, Edge, дизайна и още.

Изглежда обаче, че има още една промяна, която не бяхме забелязали.

При билд 16215 Windows Subsystem for Linux вече може да бъде използван без нуждата да се активира Developer режимът, като по всичко личи, че от Майкрософт са счели, че WSL вече е достатъчно стабилен и са премахнали ограничението, както обясняват в официален анонс.

Това ограничение беше наложено, за да се предотвратят проблеми при случаите, когато потребители без достатъчно опит се опитват да използват функцията WSL, която до този момент не се считаше за достатъчно тествана и стабилна.

И въпреки че вече не е необходимо да се пуска Developer режима, то все пак ще се наложи да пуснете WSL ръчно.

В тази връзка, по-рано през май месец, от Майкрософт обявиха, че ще добавят още Linux дистрибуции в Windows Store, за да направят целия процес по използването на Linux в Windows 10 по-лесен.

Тогава в анонса беше обявено, че дистрибуциите, които се очаква да се появят в магазина са openSUSE и Fedora.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Intel показаха своята първа дискретна видео карта DG1
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments