Вече можете да защитите Firefox акаунта си с двуфакторна защита

0
39
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Разработчиците от Mozilla приемат твърде сериозно сигурността на своите потребители и постоянно работят в тази насока. Сега това се потвърждава от официално направения анонс, в който се съобщава за появата на двуфакторна защита на Firefox акаунтите на потребителите. Опцията не е задължителна и може да се използва само при желание.

Новата двуфакторна защита на Mozilla е базирана на Time-based One-Time Password (TOTP). TOTP кодовете могат да бъдат генерирани от най-различни приложения като Authy, Duo и Google Authenticator. Предвидена е и възможност за възстановяване на кода, ако по нещастно стечение на обстоятелствата той бъде загубен.

За да можете да използвате двуфакторната защита ще трябва да отидете в своя Firefox акаунт и да разрешите опцията от панела Two-step authentication”, посредством опцията Enable. Някои потребители може все още да не виждат новата защита, но от Mozilla са публикували инструкции как да си я пуснат.

Вече можете да защитите Firefox акаунта си с двуфакторна защита 7

Използвайки някое от приложенията за удостоверяване, които споменахме по-горе, потребителят трябва да сканира QR кода и да въведе кода, който ще се покаже впоследствие. Така конкретното устройство ще бъде удостоверено, ще бъде пусната TOTP и ще бъдат предоставени и кодове за възстановяване.

Вече можете да защитите Firefox акаунта си с двуфакторна защита 8

От Mozilla препоръчват да свалите и да запазите своите кодове за възстановяване на сигурно място, за да не бъдат използвани от недоброжелатели за пробиване на профила ви.

Трябва да имате предвид, че веднъж активиран TOTP, всяко едно вписване в профила ви ще изисква и код от TOTP устройството.

Вече можете да защитите Firefox акаунта си с двуфакторна защита 9

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  RemixOS Singularity възнамерява да бие Windows 10 на негова земя