Вграденото блокиране на реклами при Google Chrome дойде в експериментален билд

0
38
Вграденото блокиране на реклами в Google Chrome вече е активно


Дългоочакваното вградено блокиране на реклами за интернет браузъра Google Chrome се появи в експерименталния билд Canary.

С вграденото блокиране браузърът Chrome на компанията Google ще блокира всички реклами, които не са в съответствие със стандарта Better Ads Standards на коалицията Coalition for Better Ads.

Рекламите, които са забранени от Better Ads Standards са флаш карти, дразнещи изкачащи прозорци, реклами, които се показват преди зареждането на основния сайт и всякакъв друг такъв тип инвазивни реклами.

Carsten Knobloch е забелязал вграденото блокиране на реклами в последния експериментален билд на Google Chrome, който носи кодовото название Canary.

За собствениците на сайтове от Google възнамеряват да предоставят и инструмент, който ще показва съобщение за спиране на блокирането на реклами от приставки от трети страни, заедно с възможността срещу заплащане рекламите да бъдат спрени.

Опцията може да бъде активирана от Settings->Site Settings->Ads и бутона „Block ads from sites that tend to show intrusive ads“. Билдът Canary може да бъде изтеглен от Google Play Store и може да бъде използван заедно с текущата версия на браузъра, ако имате инсталирана такава.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google тайно, но легално са събрали лична информация на милиони потребители
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments