Вграденото блокиране на реклами в Google Chrome вече е активно

0
98
Вграденото блокиране на реклами в Google Chrome вече е активно

Вграденото блокиране на реклами в Google Chrome вече е активно и работи по различен начин от познатите към момента подобни решения. Експериментално блокирането на реклами се появи първо в Google Chorme Canary през миналата година и ето, че сега вече е налично за всички потребители на този интернет браузър.

Вграденото блокиране на реклами в Google Chrome е опит на гиганта Google да се се справи с добавките AdBlock и AdBlock Plus, които направиха живота на много компании труден така както и на самите Google, които търпят големи загуби заради тях.

Поради тази причина блокирането на реклами в Google Chrome работи по по-различен начин. Инструментът използва стандартите от Better Ads Standards, които са оформени посредством анкетирането на над 40 000 потребители.

Инструментът следи внимателно сайтовете дали отговарят на тези стандарти и създава доклад, познат под името Ad Experience Report и в него има информация дали конкретен сайт използва досадни и натрапчиви реклами, които не покриват стандартите. Като такива реклами са категоризирани изскачащите попъпи, мултимедийни файлове, които сами започват да се възпроизвеждат, реклами с брояч, реклами, които закриват целия екран и пр.

Ако в даден сайт бъдат открити подобни реклами, то собствениците получават предупреждение, че ако не предприемат мерки, техните реклами ще бъдат спрени от показване в Google Chrome след 30 дни. От компанията съобщават, че до момента над 42% от предупредените собственици са поправили грешките в техните сайтове и вече отговарят на условията.

От гореспоменатите факти се изяснва, че всъщност инструментът не е направен в помощ на потребителите и няма да спира всички реклами. Посредством новото вградено блокиране на рекламите в Chrome ще продължат да показват реклами, като ще спират само тези, които считат за неподходящи. Освен това по този начин от Google ще могат да придобият по-добър контрол върху собствената си платформа за реклами, която е доминираща на пазара.

Прочетете още:  Spotify за Windows, Linux и Mac: Ъпдейтнете сега, за да не ви разваля SSD диска

Потребителите не трябва да правят нищо, за да активират новия инструмент за блокиране на реклами. Щом бъде посетен сайт, който не отговаря на гореспоменатите стандарти, браузърът ще ги блокира автоматично и ще уведомява потребителя със съобщение на екрана. Инструментът е наличен както за десктоп, така и за мобилни устройства.

0/5 (0 Reviews)