Viber спира да работи по приложенито си за Windows и Windows Phone

0
947
Viber спира да работи по приложенито си за Windows и Windows Phone

От Viber съобщиха, че замразяват работата си по приложението за десктоп компютри и за мобилното приложение за Windows Phone.

И докато потребителите на Windows Phone отдавна разбраха, че тяхната платформа не е точно приоритетна за разработчиците и свикнаха все повече от тях да напускат кораба, то съвсем друго е когато толкова известно приложение като Viber бива замразено за десктоп компютри.

Viber е супер известно VoIP приложение за чат, обмяна на файлове, видео разговори и безплатни SMS-и посредством интернет и съществува на почти всяка платформа в световен мащаб.

Сега обаче разработчиците на приложението са преценили, че разработването на Viber за Windows Phone и за десктоп компютри е загуба на време и са решили да го замразят.

Разбира се, приложението ще продължи да работи за тези платформи, но в близко бъдеще от екипа не възнамеряват да пускат нови ъпдейти или нови функции за него.

Разработчиците обясняват, че Windows вече не представлява интерес за тях и искат да оползотворят ресурсите си по възможно най-ефективния начин, като се фокусират върху Android и iOS.

„За да оползотворим нашите ограничени ресурси по възможно най-ефективния начин, ние решихме да замразим ъпдейтите за Windows Phone 10 и Windows 10, докато някога не си променим решението. В обозримо бъдеще не се планират никакви ъпдейти за приложението за тези платформи. Ако нашето решение се промени, то ще уведомим всички официално. Извиняваме се за неудобството.“, се казва в анонс, публикуван от сайта Windows Area.

Повечето потребители може би се надяват, че все някога работата по десктоп клиента и клиента за Windows Phone ще бъде възстановена, но считаме, че такава вероятност е твърде малка.

Прочетете още:  GRUB 2.06 излиза тази година с AMD SKINIT и Intel TXT поддръжка

В анонса не се съобщава нищо за операционните системи Linux и macOS, за които също има десктоп версии на програмата, но предполагаме, че и тях ги очаква същата съдба.

Към момента Viber работи без никакви проблеми на десктоп машини, но не е ясно това докога ще продължи и кога някой голям ъпдейт ще направи клиента несъвместим и ще наруши функционалността му.

0/5 (0 Reviews)