Вижте демонстрация на Linux on Samsung Galaxy (видео)

0
923

Изглежда, че разработчиците от Samsung са приели присърце конвергентната система с Linux и Samsung Galaxy смартфоните и това не се оказа просто поредният експеримент, а наистина едно сериозно начинание.

Проектът Linux on Galaxy, познат още като Linux on DeX, има за цел да донесе Linux десктопа при смартфоните и специално при тези модели от висок клас като Samsung Galaxy. Linux съществува в Android под формата на инсталирано приложение и когато бъде стартиран използва същото Linux ядро, което използва и Android.

Това позволява при включване на докинг станция DeX смартфонът да се превърне в напълно функционален компютър с Linux десктоп и най-хубавото е, че можете да достъпите както вашите Android приложения, така и тези на Linux, при това от едно и също място. Може да се използват мишка, интернет, клавиатура, оразмеряване, влачене и пускане (drag-and-drop), множество прозорци и каквото още се сетите.

Сега от Samsung публикуваха поредна демонстрация под формата на клип, където Linux on Galaxy бива презентиран на група Android разработчици, които по всичко личи са впечатлени от възможностите, които показва системата, въпреки че тя е все още в разработка.

Предишното видео, което беше публикувано от Samsung беше по-скоро клип, в който се обясняваше принципът на работа на Linux on Galaxy, но сега това е първият клип, в който можем да видим реална демонстрация, с реален хардуер.

Вижте повече във видеото:

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google стана платинен член на Linux Foundation