Вижте Linux-базираните PinePhone и PineTab с GNOME 3.36

0
106
Вижте Linux-базираните PinePhone и PineTab с GNOME 3.36

Linux-базираните PinePhone и PineTab работят безпроблемно с най-новата версия на Linux графичната среда GNOME 3.36.

Мобилната операционна система на смартфона PinePhone и таблета PineTab, предоставена от компанията Pine64, която стои зад този амбициозен проект, всекидневно повишава своите способности като вече безпроблемно може да използва различни графични среди като GNOME, KDE и Plasma mobile.

Сега потребителите могат допълнително да се насладят и на последните новости в Linux графичната среда GNOME 3.36, която излезе наскоро и с която работят еднакво добре както PinePhone, така и PineTab.

Устройствата PinePhone и PineTab също така безпроблемно могат да използват и различни Linux дистрибуции като Sailfish OS, Ubuntu Touch и дори и най-новото издание на Manjaro Linux за ARM.

Martijn Braam от Холандия ни показва в свои два клипа как GNOME 3.36 работи на неговите PinePhone и PineTab с postmarketOS. При смартфона иконите и интерфейсът на приложенията вече изглеждат добре с новите стилове и дизайн с използването на 2Х скалиращ фактор.

В същото време GNME Shell работи безпроблемно и без нужда от скалиране при таблета PineTab с резолюция от 1280х720. От клипа личи, че лесно можем да преименуваме папката с любими приложения, да настройваме родителския контрол и пр.

Забелязва се обаче леко забавяне в работата на устройствата, което може да се дължи на факта, че Martijn използва postmarketOS от SD карта. Причината обаче може да се крие и в проблемите с високо използване на процесора, които тормозят GNOME от доста време насам.

За потребителите, които вече са получили своите PinePhone и PineTab устройства могат да свалят postmarketOS с GNOME от тук. След като инсталирате операционната система, ще трябва да обновите системата, за да получите най-новата версия на графичната среда GNOME 3.36.

Прочетете още:  Windows 10 ще получи ъпдейт за годишнината си с много интересни функции
5/5 (1 Review)