Вижте робот управляван с Snappy Ubuntu Core, който играе футбол

0
24
Вижте робот управляван с Snappy Ubuntu Core


Изложението в Барселона Mobile World Congress 2016 не е само за интернет на нещата (IoT), Ubuntu Touch или облака на Canonical.

На изложението един малък робот събира все повече внимание от посетителите. Има някои роботи, които са управлявани от Ubuntu Core и това не е нещо ново, но никой до момента не беше създавал робот с хуманоидна форма и да се осмели да го пусне на изложение от подобен ранг.

Всички сме свикнали, че Linux Ubuntu е за компютри, сървъри, лаптопи, мобилни устройства, но всъщност тази операционна система може много повече. Целта на разработчиците на Ubuntu от Canonical е да направят така, че всяко едно устройство, което може да бъде управлявано от операционна система, за може да се управлява и от Ubuntu Core и както се вижда, вършат добра работа в тази насока.

този малък робот, който ще видите на видеото по-долу, е ярък пример за устройство от интернет на нещата, което е свързано онлайн и се управлява от операционна система, в частност Ubuntu. Роботът може да проследява топка посредством приложение, което е инсталирано с помощта на Ubuntu Core. Дори може да се изправи, когато падне.

Разработчикът от Ubuntu Marco Ceppi обяснява в Google+, че роботът бива управляван от Ubuntu Core и има инсталирани няколко приложения, които му помагат да проследява обекти и да играе футбол. Също така е програмиран да се снишава, когато това е необходимо.

Това е просто бегъл пример за това, което ни очаква. Технологиите IoT и Ubuntu Core са все още твърде млади, но са тръгнали по интересен път и Ubuntu със сигурност е част от него.

Прочетете още:  Излезе TeamViewer 13.1.8286 за Linux
0/5 (0 Reviews)