Внимание: Майкрософт пусна отново пакетите за телеметрията при Windows 7 и 8.1

0
34
Майкрософт телеметрия


От Майкрософт тихомълком пуснаха наново телеметрия ъпдейтите KB2652664 и KB2976978 за Windows 7 и Windows 8.1, които са свързани с печално известното приложение Get Windows 10 (GWX).

Засега двата ъпдейта са публикувани като optional и не е ясно дали от Редмънд ще променят статуса им на задължителни следващата седмица, когато идва вторникът за закърпване или както е известен „Patch Tuesday“.

От компанията завоалирано обясняват точно какво е новото в [url=https://support.microsoft.com/en-us/hel … -windows-7“ target=“_blank“ rel=“nofollow]KB2952664[/url] за Windows 7 и в [url=https://support.microsoft.com/en-us/hel … -windows-8“ target=“_blank“ rel=“nofollow]KB2976978[/url] за Windows 8.1, като отново дават мъглива информация.

„Този ъпдейт извършва диагностика на системите с Windows, които участват в програмата Windows Customer Experience Improvement. Диагностиките преценяват статуса на съвместимост на Windows екосистемата и помагат на Майкрософ да провери съвместимостта на всички ъпдейти. Няма GWX или функции за ъпгрейдване в този ъпдейт“, обясняват от Майкрософт в KB страницата.

В миналото тези два ъпдейта бяха свързани с телеметрията и със събирането на данни от компютри с Windows 7 и Windows 8.1, като допълнително стартираха и Windows задача с наименование DoScheduledTelemetryRun.

Разбира се, тогава имаше множество случаи, когато тези ъпдейти се инсталираха и на компютри, които не са част от Customer Experience Improvement програмата и няма никакво съмнение, че това ще се случи и сега.

Каква точно е целта на Майкрософт да пусне отново тези два ъпдейта, остава много трудна задача за разгадаване. Остава да чакаме да бъде изнесена още информация от официалните или неофициалните канали.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Facebook at Work ще заработи до края на годината
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments