Внимание, Microsoft направи ъпгрейда към Windows 10 автоматичен

0
40
Внимание


От Microsoft направиха ъпгрейда към Windows 10 със статус recommended, което означава, че той вече ще се инсталира автоматично.

От Microsoft продължават с агресивната си политика на насилствено преминаване на потребителите към Windows 10 по всякакви начини, като уж неволен ъпдейт, ограничаване на новия хардуер само към него, а и много други похвати и това при положение, че пуснаха официален фикс как да спрем ъпгрейда към Windows 10.

От Редмънд подновяват насилствената и агресивна политика, след краткото затишие около новогодишните празници и от вчера смениха статуса на ъпгрейда към Windows 10 на препоръчителен или „Recommended“, което означава, че той вече ще се инсталира автоматично при потребителите с Windows 7 и 8, без каквато и да била намеса от страна на потребителя. След рестарт потребителят ще се окаже в съвършено нова среда, при това без абсолютно никакво предупреждение.

Потребителите, които са по-напреднали и са променили ръчно настройките на Windows Update имат късмет. Там има опция за получаване на „Препоръчаните“ ъпдейти по дъщия начин, както се получават „Важните ъпдейти“. Някои потребители са променили тази опция, но милиони, милиони потребители не са и точно на това разчитат от Microsoft.

Внимание, Microsoft направи ъпгрейда към Windows 10 автоматичен 3

Говорителят на Microsoft, цитиран от ZDNet, излиза със следното обяснение:

Както обявихме в края на октомври месец миналата година, от Microsoft възнамеряваме да направим лесен ъпгрейда към Windows 10 за нашите потребители използващи Windows 7 и Windows 8. Днес ние направихме някои промени в Windows Update, за да помогнем на нашите потребители.

Има някои проблеми по набутването на операционна система по този начин. Някои потребители въобще няма да разберат какво се е случило с компютрите им, други, които не са искали да мигрират към Windows 10 просто няма да бъдат попитани; трети, които използват интернет с лимит, ще трябва да платят трансфер от 6GB и най-лошото е, че изтриването на файла не помага. Той ще се дръпне отново сам автоматично. За последната група хора от Microsoft нямат никакво решение на проблема, а явно и не искат да имат. Със сигурност ще има и други проблеми с неправилно ъпдейтнати драйвъри за всякакъв хардуер.

Прочетете още:  7 нови и интересни функции в Windows 10 Fall Creators Update
0/5 (0 Reviews)