Време е да ънинсталирате QuickTime, ако използвате Windows

0
41
Време е да ънинсталирате QuickTime


Причината е, че от Apple спират поддръжката за този продукт и няма да закърпят дори известните към момента дупки в сигурността.

От компанията дори тихичко призовават потребителите си да ънинсталират QuickTime от Windows машините си, за да избегнат бъдещи проблеми.

Новината за спирането на поддръжката на QuickTime дойде от Trend Micro. Те са открили две сериозни уязвимости в Windows версията и са ги съобщили на Apple. В отговор са получили нещо, което не са очаквали, а именно, че от Купертино спират поддръжката и няма да поправят уязвимостите.

И двете уязвимости [url=http://zerodayinitiative.com/advisories/ZDI-16-241/“ target=“_blank]ZDI-16-241[/url] и [url=http://zerodayinitiative.com/advisories/ZDI-16-242/“ target=“_blank]ZDI-16-242[/url] дават възможност за heap-corruption базирани отдалечени атаки, с изпълнение на зловреден код.

Недоброжелател може да използва тези две дупки в сигурността, да влезе в компютъра на жертвата и да я зарази с малуер. Отговорът на Apple – ънинсталирайте QuickTime за Windows.

„За момента не са ни известни атаки, които са осъществени благодарение на тези две уязвимости. Единственият начин да се предпазите от атаки през тези две дупки или през други уязвимости в QuickTime за в бъдеще обаче, е да го ънинсталирате“, казва Christopher Budd, главен мениджър в

Причината е, че от Apple спират поддръжката за този продукт и няма да закърпят дори известните към момента дупки в сигурността.

По този начин QuickTime за Windows се нарежда до Windows XP и Oracle Java 6 като софтуер, за който е спряна поддръжката и няма да бъде ъпдейтван срещу уязвимости, както и се превръща в обект на повишен риск в следствие на все повече дупки, които ще се откриват във времето и липсата на някого, който да ги закърпи.

Прочетете още:  Този месец при GNOME са налични много поправки. Вижте какви

Уязвимостите са били съобщени на Apple на 11 ноември миналата 2015-та година, а чак сега от Apple са отговорили на Trend Micro, че поддръжката за продукта се спира и ще пуснат официално обяснение как той да бъде ънинсталиран на машини с Windows.

QuickTime беше част от Windows общността в продължение на 20 години, събра доста голяма потребителска маса, която в момента е изложена на риск и трябва да реши дали да продължи да го използва, осъзнавайки опасностите, или да се разделят за последно.

0/5 (0 Reviews)