Все повече потребители мигрират от Windows 7 към Windows 10

0
23
Все повече потребители мигрират от Windows 7 към Windows 10


Според новите данни на StatCounter миграцията към Windows 10 върви със задоволителни темпове и всъщност успява да задмине Windows 7 в Европа и САЩ.

Със сигурност безплатната оферта за ъпгрейд от Windows 7 и 8.1 към Windows 10, която беше активна една година, е помогнала много за увеличаване на пазарния дял на новата операционна система, но множеството практики за прибутване на потребителите към нея също не трябва да се пренебрегват.

Ограничаването по хардуер, нарочната липса на DirectX12 в по-старите операционни системи, различни нелоялни практики през тази една година на безплатната оферта с предложения без бутони за отказ и постоянно мрънкане за ъпгрейд, са само част от инструментите на Майкрософт.

Да не забравяме, че случайно или не, Windows 10 все още може да бъде получен безплатно, като този уж „случаен“ пропуск все още не е отстранен и той също играе своята съществена роля.

Нещата вървят по своя логичен път и по една или друга причина все повече потребители преминават към Windows 10, което и беше целта на софтуерния гигант.

В последните данни на StatCounter се казва, че повечето потребители, които са преминали към Windows 10 всъщност идват от Windows 7, което е и причината двете операционни системи да разменят местата си.

В Европа Windows 10 вече е водещата операционна система с 41.07%, като Windows 7 вече е на второ място с 40.95%. Далеч назад на третото място е Windows 8.1 с 9.34%.

Windows 10 е на първо място и в САЩ с 44.06%, като тук разликата е по-голяма с Windows 7, който има пазарен дял от 41.26%, следван от Windows 8.1 с 8.29%.

Прочетете още:  Ubuntu 20.04 LTS най-вероятно няма да използва Wayland по подразбиране

Тази победа на Windows 10 може само да радва Майкрософт, защото те със сигурност не искат повторение на сценария с Windows XP в лицето на Windows 7, когато неговата официална поддръжща приключи през 2020-та година.

Бройката на потребителите, които използват Windows 10 може да се увеличи и с идването на Creators Update само след няколко дни на 11-ти април.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments