Всички компютри в Индия вече са под официалното наблюдение на властите

0
37
Всички компютри в Индия вече са под официалното наблюдение на властите

Според новите разпореждания на индийското министерството по домашните въпроси, всички компютри в страната, независимо дали са служебни или домашни, ще бъдат наблюдавани от правителството.

Наблюдението върху компютрите ще се извършва от предварително определен списък от държавни агенции, в които фигурират Enforcement Directorate, The Intelligence Bureau, Narcotics Control Bureau, Central Board of Direct Taxes, Central Bureau of Investigation, Directorate of Revenue Intelligence, Commissioner of Police, Delhi, Directorate of Signal Intelligence (за наблюдаване на областите Кашмир, Джамму, североизтока и Ассам), Cabinet Secretariat (RAW) и National Investigation Agency.

В задачите на тези агенции влиза не само наблюдението на компютрите, но и прихващане на данни, които се излъчват, приемат и съхраняват локално на машините, а също така и тяхното декриптиране, ако има нужда от това.

Интернет доставчиците и собствениците на компютрите ще са длъжни следват заповедите, получени от гореспоменатите агенции и да предоставят цялата изисквана от тях информация. В противен случай ги грози сериозна глоба и седемгодишен престой в затвора.

Всички компютри в Индия вече са под официалното наблюдение на властите 3

Новите правила влизат в сила с нормативния акт Information Technology Act, 2000, член 69, алинея 1. С него властите обясняват, че искат да пазят страната, да осигурят по-добра защита, да предотвратят нерегламентирани вредни връзки с чужди държави, да подпомогнат разследването върху случаи на подготвяни атаки срещу държавата и пр.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  WellMess малуерът атакува както Windows, така и Linux машини