Warhammer 40,000: Dawn of War III идва с Vulkan поддръжка за Linux

0
28
Warhammer 40


Ог Feral Interactive съобщиха, че идващата съвсем скоро игра Warhammer 40,000: Dawn of War III ще поддържа Vulkan при Linux и Metal API при macOS.

Както ви съобщихме по-рано, култовата игра Warhammer 40,000: Dawn of War III идва за Linux и macOS на 8-ми юни тази година, което е само малко повече от месец след официалното излизане на заглавието за Windows, което се случи на 27-и април.

И както от студиото обещаха през миналата година, все повече техни портове за Linux получават Vulkan поддръжка.

Поддръжката за Vulkan и Metal означава, че играчите на Linux ще могат да се радват на последните технологии при компютърната графика и на двете операционни системи.

От Feral съобщават, че по подразбиране Warhammer 40,000: Dawn of War III ще се стартира с OpenGL, но ще има възможност за избиране на Vulkan от pre-game прозореца с опции.

Hammer of steel and fire: Dawn of War III for macOS and Linux forged with next-generation graphics technology. News: https://t.co/8mWp3Q5kNk pic.twitter.com/gYQHc5J6MY
— Feral Interactive (@feralgames) May 26, 2017

Засега не се съобщават хардуерни изисквания, но предвид голямото развитие на Mesa драйвъра през последните месеци и факта, че дори и SteamOS Brewmaster 2.115 вече използва отворения дравър за AMD, можем да предположим, че играта ще се поддържа официално и за по-широк списък от видео карти, различни от Nvidia.

Докато очаквате играта да се появи за вашата операционна система, можете да разгледате специално създадения за целта мини сайт.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linspire 7.0 е тук след 10-годишно отсъствие