Western Digital предлагат първия си SSD в джобен формат

0
32
Western Digital предлагат първия си SSD в джобен формат


Новата серия от преносими SSD дискове на Western Digital от линията My Passport са налични от днес на цени започващи от $100.

Производителят на хард дискове Western Digital най-сетне изкара SSD версия на популярната си линия преносими хард дискове My Passport.

Новата серия [url=https://www.wdc.com/products/portable-s … d.html#%21“ target=“_blank]My Passport SSD[/url] на компанията предлага SSD дискове като алтернатива на LaCie, Samsung и Seagate.

Скоростите на трансфер от 515MB/s дават голямо преимущество пред вече съществуващите хард дискове от My Passport серията, но това, разбира се, идва със своята цена.

My Passport SSD дисковете са налични с пространство от 256GB, 512GB или 1TB и струват $100, $200 и $400 съответно.

Логично, тези цени са доста по-високи от тези на съществуващите HDD дискове от My Passport серията, които са с много по-голям капацитет от 1TB, 2TB, 3TB и 4TB и струват $60, $80, $109 и $119 съответно.

SSD вариантът обаче е много по-малък със своите 10mm (0.39 инча) височина, дължина от 90mm (3.5 инча) и широчина 45mm (1.8 инча).

Преносимият SSD диск на Western Digital е с USB Type-C порт и идва с кабел за USB Type-C към type-C, както и преходник за Type-A портовете.

My Passport SSD предлагат и защита на данните, които се съхраняват на тях с 256-битово AES криптиране и допълнителна защита с парола.

Преносимият SSD диск е с три години гаранция, а информацията, която се намира в преносимия SSD диск гарантирано ще оцелее при падане от височина от 2 метра.

Новата серия преносими SSD дискове на Western Digital вече са налични за продажба в Best Buy.

Прочетете още:  Използването на Linux във виртуална машина става още по-лесно
0/5 (0 Reviews)