Western Digital пуска най-големия 12TB хелиев хард диск

0
33
Western Digital пуска най-големия 12TB хелиев хард диск


HGST Ultrastar He12 на Western Digital е най-големият напълнен с хелий хард диск и е двойно по-голям от хард дисковете от същия клас, пълни с въздух.

От Western Digital анонсираха новия си 12TB напълнен с хелий хард диск, под бранда HGST.

HGST започнаха да пълнят хард дискове с хелий преди около три години, като технологията е наречена „HelioSeal“, която позволява постигането на по-високи скорости и капацитет. Тази технология е използвана и при 12TB-овия хард диск Ultrastar He12.

„Отново вдигаме летвата при корпоративния бизнес, предоставяйки най-модерния и ефективен по отношение на цената хелиев хард диск с висок капацитет,“ казва Mark Grace, старши вицепрезидент на Western Digital.

Хелият осигурява микроклимат в хард диска, който е с около 1/7 от плътността на въздуха, което позволява плочите да бъдат по-тънки, а четящите глави да упражняват много по-лек натиск върху повърхността.

Ultrastar He12 е първият диск с eight-disk дизайн, който предлага 12TB капацитет при 3.5-инчов форм фактор и се предлага с 6Gbps SATA интерфейс или с 12Gbps SAS (Serial-Attached SCSI). Предлага още криптиране на данните, както и бързо и сигурно им изтриване.

Хелиевите дискове на HGST/Western Digital използват перепендикулярно записване, което позволява използването на няколко слоя върху една и съща плоча.

Животът, който са определелили от Western Digital е 2.5 милиона часа (MTBF – mean-time between failures), подплатени с допълнителна петгодишна гаранция.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Facebook пусна приложение, което тихомълком следи потребителите
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments