Wi-Fi не вреди на здравето, показва ново проучване

0
914
Wi-Fi не вреди на здравето

Цялото човечество отдавна разчита на бързината и удобството на безжичните връзки, но често се запитваме дали това не носи вреда на човешкия организъм под една или друга форма. Ново проучване разсейва тези тревоги и заявява, че Wi-Fi не вреди по никакъв начин на човека.

Професор Кенет Р. Фостер от Университета в Пенсилвания, който е провел изследването, заявява, че количеството излъчвани радио вълни от Wi-Fi устройствата е далеч по-ниско от максимално допустимото. Въпреки това някои хора и предишни проучвания считат, че те продължават да вредят, въпреки по-ниското количество на емисиите.

Тези предположения се основават на факта, че количеството на излъчваните вълни може да се увеличи драстично, когато се намираме близо до мощни Wi-Fi излъчватели, но това бива опровергано от новото проучване, защото количеството и тогава остава под допустимия максимум.

За това се грижат и различните стандарти, които са наложени в държавите и всяко едно Wi-Fi устройство задължително преминава проверка дали ги спазва преди да се допусне до пазара. Въпреки това често хората смятат, че има общо между Wi-Fi и рентгеновите лъчи, които са наистина опасни, но в случая те нямат нищо общо и Wi-Fi не може да се сравнява с радиациата, излъчвана от рентгеновите лъчи.

Нивото на Wi-Fi излъчването е толкова ниско, че не може да нанесе никаква вреда на човешкия организъм и затова не бива да буди никакви тревоги. В изледването се казва още, че количеството на излъчваните вълни е много по-ниско дори и от излъчванията на един, единствен мобилен телефон. Дори да се намирате в стая, в която има множество хора, използващи Wi-Fi безжична връзка, пусната на пълна мощност, то излъчванията отново са далеч по-ниски дори от тези на един смартфон.

Прочетете още:  Feral Interactive потвърдиха Total War: WARHAMMER 2 за Linux и macOS(видео)
0/5 (0 Reviews)