WikiLeaks публикуваха данни за инструмент на ЦРУ, с който са шпионирали ФБР и НСА

0
46
WikiLeaks публикуваха данни за инструмент на ЦРУ


От WikiLeaks разкриха нови данни за поредния Windows инструмент на ЦРУ за шпионаж, но този път той не е насочен към потребители или компании, а към самите ФБР и НСА.

Проектът е наречен ExpressLane и целта му е да помогне на ЦРУ да събира данни, които от другите агенции откажат да споделят с тях.

ЦРУ е предоставила на партньорските си агенции, сред които НСА и ФБР, технически услуги за събиране на биометрични данни и като част от споразумение, те са се съгласили да споделят тези данни с ЦРУ.

Но дори и в случаите, когато откажат, от ЦРУ са се подсигурили с ExpressLane. Инструментът ExpressLane идва като ъпдейт на софтуерното решение за събиране на биометрични данни и проверява за информация, която съответната агенция може да е укрила и да не е споделила с ЦРУ.

ExpressLane е създаден още от самото начало по начин, по който да бъде неуловим. Той не модифицира по никакъв начин софтуера, който управлява инфраструктурата за събиране на биометричните данни, което би позволило лесното му откриване от квалифициран персонал и/или от антивирусен софтуер.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  How to: Ето как да използваме GameMode за увеличаване на бързодействието на игрите при Linux