Windows 10 19H1 ще позволява на потребителите да променят темата на файловия мениджър независимо от темата на десктопа

0
48
Windows 10 19H1 ще позволява на потребителите да променят темата на файловия мениджър независимо от темата на десктопа

От Майкрософт продължават да се опитват, да предоставят повече възможности за персонализация в Windows 10 и в средата на тази година предоставиха на потребителите тъмна тема за файловия мениджър (File Explorer). До момента обаче тя може да се изоползва само когато е активирана тъмната тема и за десктопа.

От Майкрософт може би възнамеряват да променят това и в Windows 10 19H1 е вероятно да предоставят възможност темата на файловия мениджър да може да бъде сменяна независимо от темата, която е избрана за десктопа. Тази информация получаваме от пост в Twitter от потребителя Albacore.

Това означава, че потребителите ще могат да зададат тъмна тема на файловия мениджър, а в същото време останалата част от операционната система да използва светъл режим. Изглежда от Майкрософт са достигнали до мнението, че файловият мениджър вече предлага достатъчно функционалности и са започнали да подобряват външния му вид.

Въпреки това обаче все още не са налични табове във файловия мениджър, функция, по която се работи отдавна и дори беше пусната за малко за потребителите в Insider програмата, но след това беше изтеглена поради проблеми. Това е функция, която съществува при Linux от дълги години, но така и не може да пристигне при Windows, въпреки голямото търсене от страна на потребителите на тази операционна система.

Анонсирането на подобни функционалности може да изглежда странно на Linux потребителите, които имат възможността да настройват десктопа си по десетки хиляди начини. Предоставянето на смяна от светла към тъмна тема и обратно, било то и независимо или не, е най-малкото нелепо в техните очи, защото подобна функционалност е налична при Linux от десетилетия. Анонсирането им като нещо ново в 21-и век повдига много въпроси както за „иновациите“, които предлагат от Майкрософт, така и за техните клиенти.

Прочетете още:  Майкрософт работят по Android смартфони?

Ако независимото прилагане на темите за файловия мениджър стане готово на време, то ще пристигне за всички потребители с изданието Windows 10 19H1, което се очаква през пролетта на 2019-а година. RTM изданието ще е налично през март, а финалната версия ще е при потребителите през април. Такива са плановете, освен ако не се обърка нещо. Все още помним как октомврийския ъпдейт от тази година всъщност стана ноемврийски.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments