Windows 10 2004 беше обявен официално

0
98
Windows 10

От Майкрософт официално анонсираха Windows 10 2004 за име на следващия голям ъпдейт.

Компанията от Редмънд публикува Windows Insider Preview Build 19033 (20H1) за потребителите от Insider програмата от бързия и бавния кръг, което доближава потребителите на тази операционна система още по-близо до следващия голям (feature) ъпдейт, който се очаква да бъде наличен през пролетта на 2020-а година, но има слухове, че може да се появи и по-рано.

Освен спускането на новия Insider билд, който идва с различни поправки и подобрения, от Майкрософт анонсираха официално и името на следващия голям ъпдейт, който ще се казва Windows 10 2004. Избрано е числото 2004, за да не става объркване с други продукти на компанията като Windows Server 2003.

Според официалното изявление сега плановете на Майкрософт са за спускане на билдове от клона за разработка, което означава, че потребителите от бързия кръг на Insider програмата ще получават preview билдове за следващия голям ъпдейт от клона RS_PRERELEASE.

От компанията може да предприемат подход, при който потребителите от бързия кръг да бъдат пренасочени директно към 21H1 билдовете, което вече се случи веднъж през февруари, когато 20H1 билдове бяха издадени за бързия кръг. В същото време Windows 10 1909 19H2 билдовете бяха спуснати към бавния кръг през юли след излизането на May 2019 Update (19H1).

Това обаче не е ясно дали ще се случи, защото от Майкрософт вече намекнаха, че малкият ъпдейт November 2019 Update (19H2), който създаде големи проблеми може да е единствен по рода си и от компанията най-вероятно ще се завърнат към цикъла на две големи издания годишно. Тогава потребителите от бързия кръг ще получават 20H2 билдовете.

Прочетете още:  Обявиха Unreal Engine 4.21 Preview. Идва с различни подобрения за Linux

Ако вие участвате в Insider програмата, но искате да получавате 20H1 билдовете, то ще трябва да се преместите в бавния кръг. Това обаче не важи за Insider потребителите от бързия кръг, които са избрали да не получават Insider билдове щом излезе най-новото издание на Windows. Тези потребители ще бъдат прехвърлени автоматично към бавния кръг.

5/5 (1 Review)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments