Windows 10 2004 излезе официално

0
268
Windows 10

Windows 10 2004 излезе официално. Започна спускането му към потребителите.

От Майкрософт направиха анонс за официалната наличност на Windows 10 May 2020 Update, познат още като 20H1 (19041). Изданието излиза с няколко седмици закъснение, породено от различни проблеми, които трябваше да бъдат поправени.

От компанията от Редмънд се стремят с всички сили да направят операционната система възможно най-стабилна, защото през последните години потребителите имат доста горчив опит с актуализациите и големите (feature) ъпдейти на Windows 10, които ти засипваха с постоянни проблеми.

Windows 10 May 2020 ъпдейтът идва с различни подобрения като Windows Update изскачащ прозорец, Cloud Download, чат-базиран гласов асистент Cortana, WSL2, възможност за инсталиране на Linux ядро от магазина на Майкрософт като обикновен драйвър, автоматично рестартиране на приложенията, контролиране на скоростта на свалянията, добавена е повече информация при Network Status страницата, възможност за преименуване на виртуалните десктопи, вписване без парола за Майкрософт акаунтите, показване на температурата на видео картата в Task Manager и още.

В 20H1 (19041) още се предлагат някои необходими настройки за Settings приложението, което трябва да замести Control Panel, но това изглежда няма да се случи скоро, защото и при това издание контролният панел остава основното място за различните настройки, а потребителите все повече изпитват неудобствата да работят и с двете приложения, вместо да има едно централизирано място.

Както винаги от Майкрософт ще спускат новия ъпдейт на етапи, което обикновено отнема месеци. Това се прави с идеята, че ако бъде намерен някакъв сериозен проблем, то той няма да засегне всички потребители накуп, а само частта от потребители, до която е достигнал. Първоначалното спускане ще бъде осъществено първо при потребителите, които са с версии 1903 и 1909.

Прочетете още:  Нов проблем с Windows 10 Anniversary Update - син екран при включване на Kindle Paperwhites

Ако обаче не искате да чакате Windows 10 May 2020 да стигне до вас по нормалните канали, то можете да го свалите ръчно от Settings->Update & Security->Windows Update и изберете опцията „Download and install“. Ако при вас новият ъпдейт не е наличен, то има вероятност от Майкрософт да са го спрели за вас поради някакви проблеми или несъвместимост.

Windows 10 2004 излезе официалноАлтернативен вариант е да отидете на страницата за сваляния на Майкрософт и да свалите May 2020 Update. Там можете да изберете опцията „Update Now“, за да бъде свален инструментът Update Assistant, който ще инсталира големия ъпдейт на машината ви. На същата страница можете да се възползвате и от Media Creation Tool, с който да създадете инсталационна медия за инсталацията на Windows 10 May 2020.

0/5 (0 Reviews)