Windows 10 Anniversary Update не успя да вдигне потреблението при браузъра Edge

0
35
Пазарният дял на Windows 10 отново е в застой


Windows 10 Anniversary Update не успя да убеди по-голям брой потребители да използват браузъра Edge, въпреки възлаганите надежди.

Майкрософт пуснаха Windows 10 Anniversary Update на 2-ри август тази година и това беше един вълнуващ момент за феновете на браузъра Edge, защото се очакваше той да бъде подобрен значително с този ъпдейт, а също така и заради дъолгоочакваната поддръжка на добавки.

Въпреки всички новости обаче, както и отчаяните опити от страна на Майкрософт като инициативата да подкупват потребителите, само и само да използват техния браузър, изглежда, че твърде малко хора са заинтригувани въобще от Edge и това се показва от неговия дял, който е останал непроменен за изминалия месец септември.

Според данните на Net Applications за потреблението на браузъра Edge през месец септември 2016-та година, неговият дял е едва 5.16. Тази стойност е същата и през август месец, когато излезе официално Anniversary Update.

Септември се явява първият пълен месец, откакто беше спуснат големият ъпдейт, въпреки че, както ви съобщихме по-рано, той все още не е достигнал до всички потребители, а от Майкрософт очакват това да се случи някъде през ноември.

От друга страна обаче другите браузъри от конкуренцията се представят все по-добре. Както всички знаем Google Chrome води парада, като потреблението му расте с всеки изминал месец. Към момента той има дял от цели 54.41%, следван от Internet Explorer с 25.48%.

Mozilla Firefox остава на трето място с 9.19%, следвана от Edge, Safari и Opera.

Windows 10 Anniversary Update не успя да вдигне потреблението при браузъра Edge 3

За момента изглежда, че Edge не е достоен заместник на Google Chrome или Firefox, въпреки множеството подобрения, които бяха анонсирани от Майкрософт с излизането на Anniversary Update. За следващите месеци са планирани повече нови функции и добавки.

Прочетете още:  Linux Mint 19 - датата на излизане и кодовото наименование вече са известни
0/5 (0 Reviews)