Windows 10 Anniversary Update няма да стигне до всички потребители поне още три месеца

0
34
Windows 10 Anniversary Update няма да стигне до всички потребители поне още три месеца


Майкрософт започна да спуска Windows 10 Anniversary Update на 2-ри август тази година, но в същото време от компанията не споменаха колко време ще отнеме ъпдейта да достигне до потребителите.

В свое ново изказване от Майкрософт вече дават срок, който според тях ще е приблизително три месеца. Тогава се очаква Windows 10 Anniversary Update да достигне до всички съвместими устройства. Това означава, че до края на ноември всички потребители би трябвало да могат да инсталират Windows 10 версия 1607.

ZDNet са получили имейл от Майкрософт, в който се потвърждава крайният срок, но без да се дава повече информация:

Anniversary Update ще се свали и инсталира през Windows Update, като свалянето ще е автоматично за потребителите. Ъпдейтът е наличен от 2-ри август и ще достигне до всички потребители за три месеца. Може да се наложи да доплатите допълнително за интернет услуги“, се казва в имейла.

Едно от големите предизвикателства пред Майкрософт в момента е да доставят Windows 10 Anniversary Update и за останалите потребители, но в същото време от компанията трябва и да се погрижат за някои проблеми, които предизвиква големият ъпдейт, за които са получили доклади от потребителите.

Например, вчера се очакваше Майкрософт да спуснат поправката, която да отстрани бъга с изчезващите дялове на различни потребители, които са инсталирали Windows 10 Anniversary Update, след като от Редмънд съобщиха, че знаят за проблема и поправката е напът. Очевидно обаче, след като не се появи вчера в редовния ъпдейт, спускането на кръпката ще остане за някой от следващите ъпдейти.

Потребителите трябва да имат предвид, че ако не са получили Anniversary Update до момента, винаги могат да се сдобият с него ръчно посредством инструмента Media Creation Tool, с който също могат да се направят инсталационни дискове или флашки и за други компютри.

Прочетете още:  Linux Mint 19 “Tara” Beta беше обявен официално

Използването на Media Creation Tool е много лесно, под формата на съветник, който ви води стъпка по стъпка, така че за всеки един потребител, дори и начинаещ, би било лесно да се справи с него.

0/5 (0 Reviews)