Windows 10 Anniversary Update периодично сканира за вируси

0
36
Windows 10 Anniversary Update периодично сканира за вируси


Тук ще обясним за новата функция в Windows 10 след Anniversary Update и ще ви покажем как да я пуснете, за да можете да се предпазите от вируси.

Новата функция се нарича Limited Period Scanning и може да бъде намерена в Update & security->Windows Defender->Limited Periodic Scanning. Тя периодично сканира за вируси, като предпазва компютъра от зловредни файлове.

Трябва да се има предвид обаче, че за да се активира тази функция, трябва да имате инсталирана антивирусна програма различна от Windows Defender.

Windows Defender е антивирусният продукт, който е по подразбиране в Windows 8 и Windows 10. Той обаче се изключва, ако бъде инсталирана антивирусна програма от трети страни. Сега, с идването на Windows 10 Anniversary Update, Windows Defender вече извършва периодично сканиране за вируси и всякакви други зловредни файлове и маулер, независимо от това, че е инсталирана антивирусна програма, като се стреми това да се случва в най-подходящото за потребителя време и да не му пречи.

Сканирането за компютърни вируси се извършва като фонов процес и не изкарва допълнителни съобщения, които биха пречили на нормалната работа. Разбира се, при този процес може да се усети забавяне на работата на компютъра, което е нормално, но от Microsoft обещават, че сканиранията ще се случват, когато машината не се използва.

От компанията обясняват, че ще се използва Automatic Maintenance, за да се гарантира, че системата ще избира времеви отрязъци, в които компютърът не се използва и по този начин ще има възможно най-малко влияние при работа. Допълнително се дава възможност потребителят сам да настрои кога да се извършват сканиранията за вируси. Тези периодични сканирания се въвеждат с цел да се даде допълнителна защита от вируси, встрани от основния антивирусен продукт, който е инсталиран на машината.

Прочетете още:  Qualcomm работят върху компютри с Windows 10 и Snapdragon 835 процесор

В същото време Windows Defender получава и някои други нови функции при Windows 10 Anniversary Update и сега вече поддържа разширени нотификации, които информират потребителя за общото здраве на компютъра. Интересното тук е, че дори и потребителят да спре тези съобщения, Windows Defender ще продължи да изпраща критични съобщения при намерени вируси и евентуални опасности.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments