Windows 10 April 2018 Update излиза днес. Ето как да го свалите ръчно

0
60
Windows 10

От Майкрософт най-сетне ще публикуват големия си априлски ъпдейт днес под името Windows 10 April 2018 Update, а не както беше анонсиран досега Creators Spring Update. Тук обче има една малка уловка – той ще е наличен само за ръчно сваляне, а автоматичното му разпространение ще започне чак на 8-и май, което и потвърждава информацията, която ви съобщихме по-рано.

Windows 10 April 2018 Update е очакван от много потребители заради промените, които носи със себе си като преработка на fluent design елементите в различни приложения и в Settings, подобрена е и Bluetooth свързаността с функцията Quick Pair, която е подобна на функцията Fast Pair при Android Oreo.

Функцията Timeline също е очаквана с нетърпение, защото тя позволява на потребителите да достъпват своите приложения и документи, които са използвани в миналото. Timeline следи активността на потребителя и му позволява той да продължи работата си оттам, откъдето я е оставил. Това е възможно дори и когато приложението или документът са били затворени. Тук е важно да се спомене, че от Майкрософт са създали Timeline не само за Windows 10, но и за Android и iOS.

Налични са още множество и подобрения и промени, но тук трябва да споменем изоставянето на Windows 10 S и превъплъщаването му в така наречения S режим (S mode). Този режим дава възможност на потребителите да ограничат инсталирането на приложения само до Microsoft Store, което се прави с цел за безопасност. Само преди три дни Apple iTunes за Windows 10 дойде и в Microsoft Store, така че вече и това приложение е съвместимо с S режима.

Прочетете още:  Може би Mozilla Firefox ще събира повече информация

За да получите Windows 10 April 2018 Update още днес, ще трябва да посетите страницата на Майкрософт за сваляния, за да свалите инструмента Media Creation Tool. Към момента изданието все още не фигурира там, така че ще трябва да проверявате периодично.

За останалите потребители, които нямат намерение да свалят новия голям ъпдейт ръчно, той ще се появи на 8-и май, но това не означава, че веднага ще бъде наличен за всички. Както и в другите случаи, така и Windows 10 April 2018 Update ще бъде спускан поетапно като в началото само определени машини ще го получат. По този начин някои потребители може да се наложи да изчакат дори няколко месеца. Това се прави с цел съвместимост, а тестването на изданието не бива преустановявано през целия процес на спускане като темпът му зависи от получената обратна връзка с потребителите и резултатите от тестовете.

0/5 (0 Reviews)