Windows 10 April 2018 Update създава проблеми и със SSD дискове на Toshiba

0
39
Windows 10 bugs

Все по-очевидно става, че проблемите на Майкрософт в тяхното начинание да предоставят Windows 10 като услуга не е по силите им. Те трябва да обърнат сериозно внимание на сроковете, които си поставят с новия модел на две големи издания годишно, както и на процеса на тестване, защото е очевидно, че Insider програмата, с която се опитват да си си поръчват безплатен обяд, също не работи както трябва. Да се правиш на Linux не е лесно, копирайки всичко възможно, колкото и да го плюеш, но да бъдеш Linux засега успява само Linux. End of story. Край ли? О, не, проблемите продължават и изглежда всички, престрашили се да използват кърпения с години Windows, ще трябва да свикват с все повече влошаващото се качество.

Доказателство за това е последният голям ъпдейт Windows 10 April 2018 Update, който бъка от проблеми и създаде неимоверни главоболия на потребителите, които са си плюли три пъти в пазвата и са събрали смелост да го инсталират. От Майкрософт спазват традицията всяка кръпка и ъпдейт да идват с всевъзможни проблеми и този път също не изневериха на стила си, но изглежда, че сега проблемите са повече от всякога.

След като потребителите се сблъскаха с проблеми като невъзможност за инсталиране, грешки от рода на 0xc1900209, 0x80240034, 0x80070005 и 0xc1900101, проблеми с Google Chrome, проблеми с много бавен Alt+Tab и много други, се оказа, че нищо не е свършило – сагата продължава, при това с пълна пара.

Въпреки че проблемите със сините екрани, доведоха дотам, че от Майкрософт не успяха да спазят сроковете, които сами са си поставили за издаването на големия ъпдейт и се наложи априлският ъпдейт да бъде отложен и да излезе през май, което само по себе си е много готин оксиморон, изглежда че от компанията все пак не са успели да се справят с редица други сериозни проблеми и отлагането на официалното излизане всъщност не е помогнало с нищо.

Сега става ясно, че освен проблемите със SSD дисковете на Intel, които засягат дори и собствените устройства на Майкрософт от серията Surface, и при които е задържано спускането на Windows 10 April 2018 Update за машините, които ги използват, всъщност има проблеми и със SSD дискове на Toshiba, но те са от друго естество, за да има разнообразие, от което не бива да се боим (Ne varietatem timeamus, както казва проф. Богдан Богданов).

Прочетете още:  Разработчик откри 10 уязвимости при рутера D-Link 850L

Модераторът от форумите на Майкрософт Lonnie_L публикува информация, в която уведомява щастливите потребители на SSD дискове Toshiba с модели XG4, Toshiba XG5 и Toshiba BG3, че тяхното безбрежно щастие ще бъде временно помрачено, не нарочно, разбира се, но това не променя факта, че те също няма да получат Windows 10 April 2018 Update заедно с другите, защото Майкрософт ще го блокират за машините със SSD дискове Toshiba XG5 и Toshiba BG3. Засега не е ясно защо при потребителите с XG4 моделите няма да бъде блокиран, но може би ще ги използват за тестова площадка, с информацията, която уж не събират от всеки един компютър.

При някои машини, при които все пак собствениците са успели да инсталират големия ъпдейт, може да се очаква намален живот на батерията, както съобщава Lonnie_L. Разбира се, това не е задължително и е въпрос на шанс, но потребителите на Windows отдавна са разбрали, че случайният принцип е широко застъпен в стратегията на Майкрософт и там всичко се случва някак случайно и на магия. При едни нещо работи, при други не, трети пък хич не могат да инсталират проблемните ъпдейти, което в края на краищата се оказва, че е било много добре за тях, въпреки рекламиранитеи ползи от актуализациите.

Към момента от Майкрософт работят с OEM партньорите си и с Toshiba, за да могат да установят къде се корени проблема, а срокът за поправянето му е най-късно до началото на следващия месец. Потребителите, които са успели да инсталират Windows 10 April 2018 Update и изпитват проблеми със своята батерия, биват съветвани временно да го ънинсталират. Колко временно ще е временното, времето ще покаже.

0/5 (0 Reviews)