Windows 10 April 2018 Update създава проблеми при Google Chrome

0
75
Windows 10 April 2018 Update създава проблеми при Google Chrome

Windows 10 April 2018 Update, който от Майкрософт ще публикуват през май, поради проблем, който причинява сини екрани на смъртта BSOD, предизвиква и много други проблеми от различно естество, въпреки всички извършени тестове от потребителите в Insidier програмата.

След като Windows 10 April 2018 Update вече е достъпен за ръчно сваляне, но въпреки това не е обявен официално, с увеличаването на бройката на потребителите, които го инсталират, се увеличава и броят на проблемите с новото голямо издание. След като се разбра, че има проблем с бавното превключване при използването на Alt+Tab, погрешно управление на буквите на дяловете, проблеми със замръзване при инсталацията и още, и още, сега става ясно, че новият ъпдейт предизвиква проблеми и при интернет браузъра Google Chrome.

Потребител в Reddit се оплаква, че след инсталирането на Windows 10 April 2018 Update при използването на Google Chrome забива цялата система и я прави неизползваема, а след това множество други потребители потвърждават това. От Майкрософт са се свързали с потребителя в Twitter, признали са за проблема и са съобщили, че той се изпитва и от други потребители. Те са го помолили и да пусне проблема и във Feedback Hub, за да може разработчиците да му обърнат внимание.

В случая се получава така, че двамата големи съперника Гугъл и Майкрософт ще трябва да си сътрудничат, за да може проблемът да бъде решен. От Гугъл ще трябва да изкарат кръпка, а Майкрософт ще трябва да се уверят, че старите версии на браузъра също не създават проблеми.

Има индикации, че проблемът е свързан с използването на отделен или втори монитор заедно с VSCode, както съобщават някои от потребителите. Този проблем очаква решаване и се нарежда на опашката сред другите проблеми, които трябва да бъдат изчистени до 8-май, когато официално излиза Windows 10 April 2018 Update на същата дата заедно със следващият Patch Tuesday.

Прочетете още:  Майкрософт признаха за Bluetooth бъг в Windows 10 KB4505903
0/5 (0 Reviews)