Windows 10 Cloud излиза на 2-ри май

0
80
Windows 10 Cloud Restore


От Майкрософт обявиха днес, че ще стартират събитие на 2-ри май в Ню Йорк, където е твърде вероятно да бъде анонсиран официално Windows 10 Cloud. Не очаквайте Surface Book 2 или Pro 5 обаче.

Събитието ще е главно насочено към образованието, като мотото му е „Learn what’s next“ (Научете какво следва), а хаштагът е „#MicrosoftEdu“.

До момента слуховете бяха, че от Майкрософт ще пуснат официално устройствата Surface Book 2 и Surface Pro 5 през пролетта, заедно със Surface Phone.

От The Verge обаче съобщават, че никое от тези устройства няма да види анонс през следващия месец. Засега има слухове, че от Майкрософт все пак ще разкрият едно устройство и това може да е или Xbox Project Scorpio, или Surface 3, който според Майкрософт е създаден и замислен за студенти.

Има и информация, че от Майкрософт може да анонсират версия на Surface Book при която екранът няма да може да се отделя, но пък ще има дисплей, който ще може да се върти на 360 градуса и ще бъде доста по-евтин от досегашния Surface Book.

Windows 10 Cloud излиза на 2-ри май 3

От ZDNet, в лицето на Mary Jo Foley очакват Windows 10 Cloud да бъде звездата на шоуто, защото са забелязали, че кодовото наименование на събитието е „Bespin“, което е измислена планета от сагата Междузвездни Войни, в която има град с име Cloud City.

Изданието Windows 10 Cloud забелязахме още в края на януари, като се очаква тази версия на операционната система Windows 10 да се превърне в пряк конкурент на Chrome OS.

Операционната система ще е заключена само към Windows Store и няма да позволява инсталирането на Win32 приложения.

Прочетете още:  Майкрософт изтегля нескопосаните ъпдейти KB2863821 и KB4461522
0/5 (0 Reviews)