Windows 10 Cloud май няма да има нищо общо с облака

0
37
Windows 10


Нова версия на Windows 10, която към момента е известна като Windows 10 Cloud ще има малко или почти нищо общо с облака.

Изтече информация за неанонсирано към момента издание на Windows 10, чието работно наименование е Windows 10 Cloud. То е забелязано сред скорошните Insider билдове.

Новата версия е в списъка заедно с другите скорошни инсайдърски билдове и като част от Windows 10 software development kit 15003, както отбелязва The Walking Cat в Twitter.

Виждат се два варианта на новата версия – Cloud и CloudN. Втората версия е без предварително инсталиран Media Player, както отбелязва Brad Sams в Petri.com.

.@bdsams @tfwboredom first saw it in SDK 15003 pic.twitter.com/kO2bey6Ofy
— WalkingCat (@h0x0d) January 29, 2017

Според изтеклата информация Windows 10 Cloud не е нов план за Windows Enterprise E3/E5, не е широко обсъждания Windows 365, който така и все още не се е появил, нито пък е версия на Windows 10, която ще се стриймва от Azure.

Windows 10 Cloud май няма да има нищо общо с облака 3

Windows 10 Cloud е опростена версия на Windows 10, на която ще могат да се инсталират само универсални приложения (Unified Windows Platform (UWP)), които са инсталирани от Windows Store. Това я прави по един или друг начин много сходна с едно друго издание, а именно Windows RT.

Windows 10 Cloud е едно от главните оръжия на Майкрософт, с което те ще се опитат да смачкат конкуренцията на Google и техния Chromebook с по-евтина и опростена версия на Windows 10. Разбира се, това няма да бъде оповестено публично по този начин, но целта е ясна.

Прочетете още:  Излезе Windows 10 Build 14385

Новата версия Windows 10 Cloud, въпреки името си обаче, ще има малко или почти нищо общо с облака. Според информация на Mary Jo Foley от zdnet.com, причината от Майкрософт да се спрат на това име е просто големият хайп около думата „облак“ в днешно време и „облакът преди всичко“.

Присъствието на „облак“ в името също така може да означава и официално обявяване, че това е пряката конкуренция на Chromebook.

Засега отговорът на Майкрософт относно новата версия Windows 10 Cloud е – „Нямаме какво да кажем“. Остава да видим какво ще се случи.

0/5 (0 Reviews)