Изтекъл билд показва Windows 10 Cloud Restore опция

0
50
Windows 10 Cloud Restore

Windows 10 Cloud Restore видяха бдителни потребители от неволно изтекъл Windows 10 билд.

Може би на потребителите вече им се струва, че от Майкрософт нарочно изпускат по някой билд в интернет пространството, за да подклаждат интерес, но ето, че това отново се случва и интересът е налице.

Наскоро ви съобщихме за изтекъл билд, от който се вижда, че настъпват промени при старт менюто, което ще е с премахнати Live Tiles, а сега потребителят WalkingCat е видял в неиздадения Build 18950 функцията „Cloud Restore“, съобщават от Neowin.

При нуждата от преинсталация на Windows 10 тази функция ще ви предлага и вариант за сваляне на чисто нов образ от интернет, вместо да ресетвате текущата инсталация, която вече се намира на машината ви.

Тази нова функция е точно каквато сме виждали при Mac машините, които при проблеми могат да се възползват от ново копие на операционната си система, ако всичко е развалено до такава степен, че не може да се стартира машината и по този начин да направят връщане на системните настройки по подразбиране, познато като factory reset. По всичко личи, че тази удобна функция сега идва и при Windows 10.

Cloud Restore е налична в Windows 10 Boot UX менюто, известно още като като меню с разширени възможности (advanced options menu), където потребителите могат да намерят различни опции за поддържка, за решаване на проблеми и пр.

Прочетете още:  Критична уязвимост засяга всички версии на Windows

Сега потребителите могат да ресетнат своята инсталация от две места. Едното е от Settings->Update & Security->Recovery, а другото е именно от Boot UX менюто. Точно там ще се намира и новата Windows 10 Cloud Restore опция, която ще изтегля ново копие на операционната система от интернет.

Засега Cloud Restore функцията е налична само в Windows 10 build 18950, който все още не е публично достъпен. В момента потребителите от Insider програмата от бързия кръг тестват билд 18945, така че може би тази седмица при тях ще пристигне и билд 18950.

Освен по очевидните причини Cloud Restore може да се окаже много полезна функция и при случаите, когато потребителите са пропуснали големи актуализации и така при reset на операционната система те автоматично ще получават възможно най-новата версия на Windows 10.

5/5 (1 Review)