Windows 10 Creators Update ще дава възможност за поставяне на пауза на ъпдейтите

0
29
Windows 10


В изтеклия наскоро Windows 10 build 14997 се вижда нова опция, която ще позволява на потребителите да спират временно ъпдйтите.

От Майкрософт явно работят по даването на повече контрол на потребителите относно ъпдейтите, които идват на техните устройства.

В Windows 10 build 14997 вече се дава възможност на потребителите да поставят на „пауза“ идващите ъпдейти, като по този начин могат временно да се отложат.

От [url=http://winaero.com/blog/pause-windows-u … rs-update/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]WinAero[/url] първи съобщават за тази възможност, която се е появила в настройките и която се очаква да бъде спусната скоро на потребителинте в Insider програмата с първия за 2017-та година билд в началото на януари. Новата опция е забелязана в Update & security->Windows Update->Advanced options.

Не е тайна за никого, че повечето кумулативни ъпдейти, които биват спускани от Майкрософт носят със себе си различни проблеми и допълнителни бъгове. До момента при такива случаи на засегнатите потребители не им оставаше нищо друго, освен ръчно да скрият ъпдейтите, защото иначе едни и същи ъпдейти им се предлагат отново и отново, докато не се осъществи успешно инсталиране. В повечето случаи обаче това няма как да стане и се получава омагьосан кръг.

Сега вече, при подобни случаи, когато се знае, че определен ъпдейт носи проблеми на конкретно устройство, потребителят ще има възможността временно да постави на пауза такива ъпдейти, както обясняват от Майкрософт. Отлагането на ъпдейтите ще бъде възможно за срок от 35 дни.

Това означава, че ако проблемният ъпдейт е излязъл във вторника за ъпдейтване, то потребителят ще може да изчака до следващия вторник за ъпдейти след месец и да се надява, че тогава всичко ще е наред.

Прочетете още:  Ubuntu 18.04 LTS вече използва Linux Kernel 4.15

В момента Insider програмата е спряна временно, защото екипът е в почивка за празниците, но се очаква функцията за поставяне на пауза на ъпдейтите да се появи в началото на януари за потребителите на програмата.

Разбира се, това е функция, която е в начален стадий на разработка и има голяма вероятност да претърпи множество промени, според дадените мнения и препоръки от потребителите.

0/5 (0 Reviews)