Windows 10 Creators Update (версия 1704) ще излезе през април

0
22
Windows 10


Имаше много дати, за които се спекулираше около излизането на Windows 10 Creators Update, като в началото самите Майкрософт обявиха, че ще е в началото на 2017-та, а по-късно го отложиха за пролетта.

За последно големият ъпдейт се очакваше да излезе през март, но от компанията го отложиха с още един месец и сега съобщават официално, че Windows 10 Creators Update ще излезе през април 2017-та година.

От [url=https://mspoweruser.com/exclusive-windo … pril-2017/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]MSPU[/url] пишат, че Windows 10 Creators Update, който в момента бива изключително усърдно разработван, вече е спуснат на потребителите от Insider програмата и се очаква да достигне в етапа, в който вече няма да има нови функции, а ще се изчистват само бъгове, в средата на този месец.

Тогава от Майкрософт ще се фокусират само и изключително върху премахването на всички бъгове, които са открити или са съобщени от потребителите, за да може да се подобри представянето преди официалното излизане през април.

Въпреки това, в изтеклия наскоро вътрешен билд 14997 има доста нови функции, заедно със зеления екран на смъртта (GSOD), което означава, че те ще бъдат спуснати скоро към инсайдърите с някой от следващите билдове, за да могат да наваксат със сроковете.

Преди се считаше, че новият голям ъпдейт Creators Update ще бъде с версия 1703, но изглежда сега плановете са се променили и той ще пристигне под версия 1704 и това има своето обяснение, което е заимствано от версиите на дистрибуциите на Linux дистрибуцията Ubuntu.

Както и при Ubuntu от години, от Майкрософт са решили да използват годината и датата във версията – 17 за годината, а 04 за месеца. Поради тази причина версията доскоро се считаше, че ще е 1703, защото се очакваше да дойде през март месец.

Прочетете още:  Малуер за Microsoft Office може да ви зарази и без да цъкате на линк

Разбира се, Creators Update ще бъде спуснат първо на Insider потребителите в своята първа стабилна версия, като ще получи финален статус някъде през март, а след това всички останали ще го получат през април чрез Windows Update.

В същото време друг голям ъпдейт с кодово наименование Windows 10 Redstone 3 се очаква да излезе до края на годината.

Работата по него ще започне след Windows 10 Creators Update влезе в стадий за поправяне само на бъгове. Повече информация за Windows 10 Redstone 3 обаче ще получим от Майкрософт след окончателното официално излизане на Windows 10 Creators Update.

0/5 (0 Reviews)