Windows 10 е антика, смята Android дизайнер

0
46


В основата си това е Windows XP с плосък дизайн, казва Android user experience лидерът.

Гугъл дизайн гуруто Matias Duarte се изказа не особено ласкаво в Tweeter, съобщава theregister.co.uk. Той е вице-президент при дизайна и лидер на отдела за user experience от Android версия 3.0 насам, като преди е работил върху PalmOS и Danger Hiptop. Накратко казано, това е човек, който има какво да каже по въпроса и има богат опит.

„Току-що инсталирах Surface 4 и Windows 10, без да съм сигурен защо бях развълнуван да пробвам нещо ново. Та това е ХР, но с плосък дизайн“, казва гуруто. „Човече, скъсах си нервите! Винаги съм харесвал това, че Microsoft се опитват да променят курса с Windows 8. Не се оплаквам от външния вид, разочарован съм от това, че действа като Windows XP“, казва още Matias Duarte.

Да, Матиас, много от нас харесват ХР, който въпреки някои ограничения, които има, просто ти позволява да си свършиш работата. Да, има и някои проблеми като бавното намиране на принтери по мрежата, към които е вързана машината, който проблем присъства все още като проблем и в Windows 10. Като оставим настрана някои подобни проблеми, ХР беше бързо, стабилно, не товареше излишно процесора и не се налагаше потребителите радикално да се учат наново как да работят с операционната система.

Потребителите продължават да гласуват за този проблем. ХР беше лесно за употреба и беше хит, Виста беше объркваща, Windows 7 беше лесен за употреба и беше хит. Windows Mobile се сгромоляса, а Windows 10 беше набутан насила на потребителите, се казва още в материала.

Прочетете още:  Mesa 19.2 ще има OpenGL 4.6 поддръжка съвсем скоро
0/5 (0 Reviews)