Windows 10 е неуспешен според собствените сметки на Microsoft

0
38
Windows 10 е неуспешен според собствените сметки на Microsoft


Когато Windows 10 излезе от Microsoft излязоха с амбицията до средата на 2018-та година той да е инсталиран на един милиард машини.

Това обаче няма да се случи, признават сега от софтуерния гигант. През тази година от Microsoft предлагат новата си операционна система като безплатен ъпгрейд за десктоп и мобилни устройства и я предлагат усилено на произвотителите на IoT (Internet of Things).

Въпреки всички нелоялни практики, често оприличавани на спайуер и откровеното заблуждаване на потребителите, също не помогнаха и към момента се отчитат едва 350 милиона активни устройства с Windows 10 и от Редмънд признават, че ще им трябва много повече време, за да достигнат първоначално заявените числа.

„Засега сме доволни от напредъка към тази дата, но понеже сме обърнали голямо внимание на бизнеса ни с мобилни устройства, ще ни трябва повече време, за да достигнем един милиард активни устройства на месечна база“, казва говорител от Microsoft пред The Register.

Това признание показва, че цялата стратегия с изнудването, постоянното мрънкане и всички нелоялни практики, които сме описвали неведнъж, просто не проработиха. Да, изключително много потребители са били подлъгани, но въпреки това недостатъчно.

Големите корпорации, които по принцип гледат с добро око на новите версии на операционните системи, също не изглеждат впечатлени. Много IT мениджъри не показаха никакво желание да ъпгрейдват към по-нова операционна система, при положение че старата си работи добре.

Друг голям провал на Microsoft е мобилната им стратегия или липсата на такава. Продажбите на Windows Phone продължават да падат с незавидните 0.8% пазарен дял. Microsoft оправдават този факт с това, че новата операционна система все още е в разработка, което е и причината за липса на приложения и потребители.

Прочетете още:  Майкрософт пусна реклами, с които можете да пробвате играта преди да я купите

От Microsoft могат да се надяват на минимален ръст към края на месеца, когато офертата за безплатен ъпгрейд приключва. Въпреки това, с намалените PC продажби, с почти нулев дял при мобилния пазар и с нежелаещи ъпгрейд корпорации, не се очертава скоро да стигнат заветните един милиард потребители.

0/5 (0 Reviews)