Windows 10 Insider Build 17017 носи някои интересни новости

0
53
Windows 10

След като Windows 10 Fall Creators Update се очаква следващата седмица, от Майкрософт са готови вече да започнат усилена работа по Redstone 4, който засега няма официално име.

Сега от компанията пуснаха Windows 10 Insider Preview Build 17017 за потребителите от Insider програмата в Skip Ahead бързия кръг, за да може да се види посоката и новостите, които биха могли да присъстват в следващия голям ъпдейт.

При новия билд се вижда подобрена достъпност, като проактивното съдържание на Cortana е преместено в Action Center, което също ще освободи и място в интерфейса на дигиталния асистент.

Подобрени са и възможностите на Cortana. Асистентът вече автоматично предлага списъци, като анализира какво търсите в интернет, какви телевизионни програми и филми гледате.

Тези списъци носят името Cortana Collections и са организирани в категории като Рецепти, Филми, Книги, Пазаруване и пр.

Друга промяна, която си струва да се спомене е преместването на опциите за стартиращите се с операционната система приложения. Досега те се намираха в Task Manager, но при Redstone 4 те вече са преместени в Settings и могат да бъдат достъпени от Settings->Apps->Startup Settings, като списъкът включва и UWP приложенията.

Разбира се, освен видимите промени, под капака са извършени различни подобрения при представянето и познати към момента проблеми като появяването след рестарт на приложения, които са били ънинсталирани, загубването на настройките за хибернацията и Fast Startup при ъпгрейд, появяване на черен екран при отдалечено влизане с remote Desktop и други.

Пълния списък можете да разгледате в блог-поста на директора на Insider програмата Dona Sarkar.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  X.Org Server 1.20 най-сетне излиза до дни