Windows 10: как да скрием нежеланите драйвъри от Windows Update

0
46
Майкрософт пуснаха нов Windows 10 version 1903 preview билд


Една от новостите при Windows 10 е невъзможността на потребителите да отказват ъпдейти по сигурността или стабилността. Има обаче официален инструмент, с който могат да се откажат драйвъри, които се предлагат чрез Windows Update.

Ъпдейтите по сигурността и стабилността в Windows 10 вече се доставят като кумулативни обновления, а не поотделно, като те не могат да се отказват, а само да се отлагат.

От Майкрософт също така доставят и драйвъри за различните устройства чрез Windows Update. През повечето време това е удобно, защото потребителите получават коректни драйвъри за своя хардуер, без да се налага специално да го търсят, но понякога може и да се появят проблеми като несъвместимост, нестабилност, премахване на функционалности, които са необходими за конкретен потребител и пр.

В подобни случаи потребителят се нуждае от възможност да откаже подобни драйвъри и да продължи да използва старите. За тази цел има официален инструмент от Майкрософт, който можете да свалите оттук.

След като свалите файла „wushowhide.diagcab“, трябва да цъкнете с десен бутон на старт менюто и да изберете Device Manager (Диспечер на устройства). В прозореца на диспечера на устройства трябва да се избере устройството, за което искаме да се откаже ъпдейт на драйвърите и да се избере Properties (Свойства). Изберете таба Driver (Драйвър), изберете Roll Back Driver, изберете една от опциите, които ви се предлагат и натиснете Yes.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе KB4462939 за Windows 10 Creators Update версия 1703