Windows 10 компютри с процесор Snapdragon 835 ще излязат още тази година

0
912
Сведения сочат


От Майкрософт съобщават, че възнамеряват да направят налични Windows 10 компютри със Snapdragon 835 процесор. Производителите ASUS, HP и Lenovo ще ги пуснат още тази година.

Майкрософт обявиха на Computex, че първите им партньори за устройства с Qualcomm Snapdragon 835 процесора ще бъдат ASUS, HP и Lenovo, като компанията продължава да работи в посока за предоставяне на Windows 10 за ARM.

Windows 10 за ARM е проект, който беше обявен миналата година и позволява производството на ултра тънки устройства с удължен до пет пъти живот на батерията. Процесорът Snapdragon 835 ще използва X16 LTE модем, който ще позволява скорости на сваляне, достигащи 1Gbps.

Очевидно надеждите на някои потребители за смартфони с Windows 10 за ARM, няма да бъдат оправдани, като фокусът на Редмънд за момента е насочен изцяло към десктоп, студентите и творците.

„Има ново поколение потребители, които имат нужда да са винаги свързани към облака. Това са студенти, творци, волнонаемници, малък бизнес и корпорации. Това означава споделяне на опит през различни дисплеи и използването на последните LTE и eSIM технологии“, казват от компанията.

Засега не са известни точните характеристики на новите ARM устройства, но се знае, че те ще излязат през есента, като е твърде вероятно излизането им да съвпадне с началото на учебната година.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Магазинът на Windows 10 има сериозен проблем с търсачката