Windows 10 Mobile все още не може да се използва на основния ви телефон

0
45
Майкрософт най-сетне признаха


След като стоя повече от година в preview статус, мобилната операционна система на Microsoft все ещоне е напълно готова.

Microsoft Windows 10 Mobile така и не дойде в завършен вид дори и с Lumia 950 and 950 XL.

Безспорно е, че много Windows фенове използват Windows 10 Mobile на телефоните си, въпреки че от Microsoft изрично подчертават това да не се прави и че тази операционна система може да се използва само за проби и то не на основния телефон, а на някой резервен, защото са възможни всякакви бъгове и проблеми.

Надеждите са, че от Редмънд ще пуснат големи ъпдейти за финалната версия, които да подобрят ситуацията, но засега положението не е никак добро и в сегашното състояние на платформата има множество проблеми и е трудно да се повярва, че по-голямата част от потребителите ще са доволни от това, което използват. Тези проблеми удрят и представянето на пазара на мобилната платформа.

Очертават се три основни проблема, на които трябва да се обърне внимание и които са главната причина да не може все още Windows 10 Mobile да бъде използван на основния телефон и да сте сигурни в неговата работа, без проблеми и различни бъгове.

1. Първи проблем – твърде малко приложения.

За този проблем се говори постоянно и той наистина съществува. Голямото предимство на всяка една мобилна, а и не само платформа, са различните приложения от най-различен вид. Въпреки че Windows идва с доста програми, които биха вършили работа на първо време, в един момент се оказва, че потребителят не може да извърши елементарни дейности като поръчване на храна или онлайн банкиране например.

Няколко големи компании заявиха, че ще разработят приложения за Windows 10 Mobile, но засега резултатът е почти нулев. Дори и широкоразпространени приложения като Google и Snapchat не са налични, въпреки че очевидно потребителите се нуждаят от тях.

2. Втори проблем – Твърде много бъгове.

Прочетете още:  Mozilla Firefox започва тестването на VPN услуга

Този проблем идва логично, след като се знае, че платформата все още е с preview статус, но е учудващ фактът, че някои бъгове си проправиха път от Windows Phone 8.1 и се появиха в Windows 10 Mobile, като се наблюдават при Lumia 950/950 XL. Пример за подобен бъг е този, който блокира алармата и тя понякога не се задейства. Така можете на случаен принцип да си закъснявате за работа или за важен изпит например.

Абсолютно неприемливо е бъг, който е на толкова много време и идва от по-старата версия на мобилната платформа да е все още тук. Просто е пълно с бъгове – Edge се затваря без основателна причина, когато си поиска, приложенията продължават да крашват или пък се стартират твърде дълго, Outlook не чете винаги коректно HTML кодовете в имейлите и пр. Ето защо и от Microsoft препоръчват Windows 10 Mobile да не се използва все още на основния телефон.

3. Твърде бавен

И двата телефона Lumia 950 и 950 XL работят твърде бавно, а все паксе предполага, че те трябва да разполагат с що-годе стабилна операционна система. Вземайки предвид характеристиките на Lumia 950 XL, които са много добри, е повече от ясно, че не можем да обвиняваме устройството за бавната работа на операционната система. Програмите зареждат бавно, Outlook стои със син сплаш скрийн повече от необходимото, за сметка при iOS, където зарежда моментално и още много проблеми от подобно естество. Нека се надяваме, че все някога от Microsoft ще успеят да направят използваема мобилната си операционна си система.

Потребителите на Android и iOS, които са решили да мигрират към Windows 10 Mobile се налага да задържат засега и когато от Microsoft казват да не се инсталира все още на основния ви телефон, те имат точно това предвид.

0/5 (0 Reviews)