Windows 10 най-накрая получава възможност за нулиране на парола при заключен екран

0
137
Windows 10 най-накрая получава възможност за нулиране на парола при заключен екран


Нулирането на паролата ще бъде възможно от заключен екран, с помощта на Cortana.

От Майкрософт тестват нова функция в най-новия Windows 10 Fall Creators Update preview билд, която най-накрая ще даде възможност на потребителите да нулират (reset) потребителската си парола от заключен екран (lock screen).

За да се случи това, ще бъде добавена опция „Забравих си паролата“ (I forgot my password), при цъкането на която ще се стартира съветник, който ще води потребителите през лесен и разбираем процес, съобщават от [url=https://mspoweruser.com/windows-10-will … ockscreen/“ target=“_blank“ rel=“nofollow]MSPU[/url].

Cortana ще взема голямо участие в процеса по възстановяването на паролата като дигиталният съветник ще пита различни въпроси относно паролата като Microsoft Authenticator кода за потвърждение, вторичен имейл, телефонен номер.

При коректно предоставена информация Майкрософт ще дадат възможност на потребителя да избере нова парола, с която той ще може отново да се впише.

Функцията за възстановяване на парола при заключен екран беше желана от много потребители от доста време насам и ще бъде налична за всички с идването на Windows 10 Fall Creators Update през есента.

От Майкрософт работят усилено по Windows 10 Fall Creators Update, като все повече се приближават към финализирането му и идния петък започва поредният „Bug Bash“, което представлява събитие ,при което усилено се търсят всякакви бъгове.

Първият Big Bash за Windows 10 Fall Creators Update беше на 16-и май.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Новият робот на Apple може да рециклира по 200 iPhone устройства на час